Magnus Nirgi mõttekäigud - koputajad käige kukele....

Punasest osakonnast: koputajad käige kukele!
Türanniariigi üks tunnusmärke on riigi poolt kodanike "julgustamine" kaaskodanike peale kitse panema. Loodetavasti on vanemal generatsioonil veel meeles, kuidas meie seas olid punasele võimule koputajad, kes sellega teistele surma tõid.

Teatud kitse kuju on kuulus satanistide sümbol. Kas vanarahvas võis hakata nii ütlema nende kohta sellepärast nii, et koputaja oli saatanaga mestis? Sest see, kelle peale koputati, lõpetas ju kurvasti.
Kuriteost teatamine on üks asi ning mitte kellelgi pole küsimust, kui võetakse võõra oma, siis kas see on õige või vale. Ja kui näeme midagi, mis on valesti, siis me aitame üksteist ja kutsume sel samal põhjusel ka abi.

Kuid hoopis teine lugu on meie põhiliste õigustega, mida piiratakse kahtluse alla seatud põhjustel ja kestusel. Ja kus piirangutest mitte kinnipidamisel õhutatakse ametlikest kanalitest teineteise peale koputamist.

Keegi kõndis ikkagi kriisi ajal pargis? Helista ja teata?! Käige kukele! Inimesel on võõrandamatu õigus vabalt liikuda. Valitsus võib kirjutada soovitusi ja inimesed peaksid neid mõistlikkuse piires vastavalt olukorrale jälgima. Probleemi korral tuleb tegeleda mõistlikkuse taseme tõstmisega. Kuid pole võimalik ette kirjutada mitmekesi ja mitu meetrit vahet ning trahvida või saata kongi, kui ei järgi piiranguid. See on meie RÄME ÕIGUSTE RIKKUMINE. Ja käesoleva sündmuste taustal mitte keegi isegi ei märganud seda ega julgenud vaidlustada. Tehti ära ja kõik koogutasid, sest hirmul on suured silmad. Inimese võõrandamatute õiguste kallale ei saa ka minna sel põhjendusel, et keegi kolmas käitub ebamõistlikult! Soovitused on head, piirangud on kurjast.

Kuulsid naaberkorterist tüli? Jälle helista ja teata?! Käige kukele! Inimene võib oma kodus tülitseda ning see on tema õiguste RÄME RIKKUMINE, kui keegi sellest kuskile teavitab ja tehakse avaldus ja kogutakse andmeid. Perekond on puutumatu ning lahendada tuleb sotsiaal-majanduslikke probleeme ühiskonnas, mitte koputada ja lapsi peredest ära võtta, sest lapsevanemad on asendamatud! Teise inimese eraellu tungimine ja avalik koputamisele õhutamine "hea teo" nimel on kurjast.

Milliseid näiteid veel? Mis siis, kui vaenaja saab maitse suhu ja taoline tegevus muutub pahatahtlikuks? See poleks esimene kord, kui keegi maksab kellelegi kätte vale tunnistuse andmisega. Võime näiteks tuua vale vägistamissüüdistused.

Selline ühiskonna käitumise trend hiilib vaikselt ja visalt ning on ajaloos varemgi ennast ilmutanud. Kõik on harjutamise küsimus. Võib-olla järgmine kord polegi vaja enam nii suurt komejanti, et uusi piiranguid seada?

Mis on kogu asja mõte? Hirmutamine ja lõhestamine! Käid tänaval ringi ja vaatad kulm kipras, et huvitav, kas ma olin meeter lähedal või meeter kaugel ja äkki tehakse pilt ja riputatakse kuskile üles või saadetakse mingile ametile. Naerad kõva häälega korteris ja siis ehmud, et äkki naaber pidas seda kisaks ja äkki ta helistab ja äkki teatab. Astud trepikotta, silmad naabrit ja igaks juhuks ühmad "Tere", sest äkki ta muutub muidu pahatahtlikuks. Pärast mõtled, et kas mina teatan enne tema kohta või tema minu kohta. Me oleme filmidest seda näinud, kuid kõik see on täna meile palju lähemale tulnud. Kas me juba harjutame või isegi harjume?

Mida see kõik meiega teeb? Mürgitab ühiskonna ja isoleerib isiku. Kuhugi ei saa minna, kellegi käest ei saa abi paluda, kedagi ei saa usaldada.

Täna võib tunduda kogu see jutt kõik väga ülepaisutatud ja seda ta hetkel ongi. Kuid minu ülepaisutatud jutt on kirjutatud selleks, et sind hea lugeja mõtlema saada tuleviku üle, et sa hakkasid ette vaatama ja ette mõtlema.

Me oleme praegu taolise olukorra sissejuhatuses! Täpselt nii ühes teatud fašistlikus riigis ja ilmselt ka ühes kommunistlikus režiimis algas. Ja kes veel ei teadnud, siis Hiinas on see täna kõik reaalsus! Pealekaebamist hinnatakse ja tasustatakse kõrge sotsiaalse krediidi punktidega valitsuse poolt ning sulle avanevad hüved nagu ligipääs paremasse linnaossa elukohamõttes või paremad ühistranspordi võimalused. Kui on head punktid, siis saad kasutada näiteks kiirronge. Isegi vabam liikumine linnas on reguleeritud. Kui punkte pole, siis töll mine kõnni ümber "Vanalinna", kuhu sul enam asja pole. Kui ei meeldi, siis pane kitse, pane kitse... Kritiseerid valitsust? Pole probleemi, meil on sõnavabadus (Hiinas muidugi pole seda ka!), kuid võtame su punkte natuke vähemaks.

Käesolev kriis ja viirus on hüppelaud ühiskonna ümberkujundamiseks. Kõik see jälgimine ja sättimine vajab muuseas ka palju võimekamat andmeside, mis osas tehakse hetkel tarmukalt igal pool täiendusi ja võimekuse parandusi.

Kõik jupid on laual. Pane tükid ise kokku!

Teksti loojaks : Magnus Nirgi

Kommentaarid

Populaarsed postitused