Colovada Light - soolestiku pehme puhastus - sõbralik lahendus sinu organismile.
Coral Club on toonud turule uue tootelahenduse Colo-Vada Light, mis on nö eelprogramm enne Colovada Pluss programmi.
Colo-Vada Light on tasakaalustatud etapiviisiline organismi puhastamise programm.
Koostises on 23 taimset füto-toitainet, probiootikumid ja fermendid.
Toote on välja töötanud dr. Albert Zehr ja loodud on see selleks, et puhastada oma organismi ja aidata kaasa seedimise ja ainevahetuse normaliseerumisele.
Kellele see programm sobib ?
1. Inimesele, kes otsib mugavat organismi puhastamise võimalust
2. Inimesele, kes läbib esmakordselt organsimi puhastamise programmi
3. Inimesele, kes soovib lahendust oma nahaprobleemidele.
4. Inimesele, kellel on soov oma kehakaalu alandada.
Mis on programmi eesmärk ? 1. Parandada oma organismi loomulike filtrite tööd
2. Puhastada pehmelt soolestikku
3. Taastada soolestiku mikrofloorat ja tugevdada organismi kaitsevõimet.
Enne programmiga alustamist tuleb meelde jätta, millised
toiduained on siis lubatud ning millised tasub lähima 14 päeva jooksul oma
toitumisratsioonist välja jätta.
Lubatud:
Köögiviljad
Avokaado, brokoli, merevetikad, basiilik, petersell,
vesikress, lehtsalat, suvikõrvits, sibul, porgand, paprika, kurk, peet, seller,
spargel, kõrvits, küüslauk, ingver.
Tee
Hibiskus, ingver, lavendel, pärn, piparmünt, kummel,
tüümian, liivatee, kibuvits.
Puuviljad ja marjad
Küdoonia, ananass, apelsin, arbuus, granaatõun, greip,
kiivi, laim, sidrun, mango, mandariin, nektariin, virsik, ploom, hurmaa,
pomelo, jõhvikas, kirss, murel, pohl, mustikas, sinikas, maasikas, murakas,
astelpaju, mustsõstar, tikker.
Kuivatatud puuviljad, pähklid, seemned (mitte soolatud
ega praetud) ja maitseained
Kuivatatud aprikoos, must kuivatatud ploom, mandlid,
kõrvitsaseemned, seedripähklid, kollajuur, kaneel.
Teraviljad
Tatar, kaer, aurutatud riis.
Taimeõlid
Seedri-, seesami-, oliivi- ja kõrvitsaõli.
Hapendatud piimatooted
Naturaalne jogurt, keefir, hapupiim, rjaženka, kohupiim.
Keelatud:
Menüüst tuleb välja jätta alkohol, gaseeritud joogid,
praetud road, konservid ja hoidised;
Linnu- ja loomaliha, pekk, rupskid (keel, süda, maks jm), lihatooted ja
valmistoit, piim ja piimatooted (või, juust, üle 10% rasvasisaldusega hapukoor,
üle 5% rasvasisaldusega kohupiim), jahu- ja kondiitritooted;
Kiirpudrud, mannapuder;
Kakao, kohv, must tee;
Piirata soola ja suhkru tarbimist, aga ka toite, mis
soodustavad käärimist ja kõhupuhitust: oad, värske kapsas, kartul, mais,
rõigas, redis, spinat, hapuoblikas, banaan, melon, viinamari, aprikoos, pirn,
õun.
Programm on jagatud kolmeks etapiks:
I etapp : Organismi kaitsevõime tugevdamine -detoksikatsioon
Kestab 5 päeva
esimene etapp sisaldab :
Kestab 5 päeva
esimene etapp sisaldab :
- Paislehe juur, punase ristikheina õied, artishoki lehed, piimohaka seemned, tüümian, maisi tolmukad
– sapi eritumise ja
maksa ning sapipõie filtreerimise tegevuse parandamiseks.
- Lagritsa, altee ja ingveri juur
– immuunsuse
aktiveerimiseks, mikrofloora ja antiparasitaarse mõju parandamiseks.
D-TOX I kapslid
Organismi puhastumist toetav taimsete pulbrite segu.
Toidulisand. 2 x 10 kapslit.
Sisaldus:
|
1 kapsel
|
NRV*
|
Punase ristiku õite
pulber
|
130 mg
|
-
|
Takjajuure pulber
|
65 mg
|
-
|
Maisijuuste (
emakasuudmete) pulber
|
65 mg
|
-
|
Aed-liivatee ürdi pulber
|
65 mg
|
-
|
Punase päevakübara
ürdi pulber
|
65 mg
|
-
|
Ingveri juure
pulber
|
65 mg
|
-
|
Lagritsa juure
pulber
|
65 mg
|
-
|
*NRV - päevane võrdluskogus
täiskasvanutele
Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra
ajal.
Koostisosad: punase ristiku ( Trifolium pratense
L.) õite pulber, hüpromelloos ja
vesi kapsli kestana, takja (Arctium Lappa
L.) juure pulber, maisi (Zea
Mays) emakasuudmete pulber, aed-liivatee (Thymus vulgaris L.) ürdi pulber, punase päevakübara (Echinacea purpurea L.) ürdi pulber,
ingveri (Zingiber officinale) juure
pulber, lagritsa (Glycyrrhiza glabra L.) juure
pulber, mikrokristalne tselluloos paakumisvastase ainena.
D-TOX II kapslid
Organismi puhastumist toetav taimsete pulbrite segu .
Toidulisand.2 x 10 kapslit.
Sisaldus:
|
1 kapsel
|
NRV*
|
Ingveri juure
pulber
|
130 mg
|
-
|
Aed-salvei ürdi
pulber
|
65 mg
|
-
|
Takjajuure pulber
|
65 mg
|
-
|
Artišoki lehtede
pulber
|
65 mg
|
-
|
Maarjaohaka
seemnete pulber
|
65 mg
|
-
|
Vaarikalehtede
pulber
|
65 mg
|
-
|
Alteejuure pulber
|
65 mg
|
-
|
*NRV - päevane võrdluskogus
täiskasvanutele
Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra
ajal.
Koostisosad: ingveri juure ( Zingiber officinale) pulber, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, aed-salvei
(Salvia officinalis) ürdi pulber, takja (Arctium
Lappa L.) juure pulber, artišoki
(Cynara Scolymus) lehtede pulber,
maarjaohaka (Silybum Marianum) seemnete
pulber, vaarika (Rubus Idaeus) lehtede
pulber, altee (Althaea officinalis) juure
pulber mikrokristalne tselluloos
paakumisvastase ainena.
GreenGreen kapslid
Tervist toetavad kapslid teravilja-, vetika-, marja- ja juurvilja pulbrite
seguna.
Toidulisand.2 x 10 kapslit.
Sisaldus:
|
1 kapsel
|
NRV*
|
Odra pulber
|
135 mg
|
-
|
Nisu pulber
|
120 mg
|
-
|
Spirulina vetika
pulber
|
45 mg
|
-
|
Kämmalpalmaaria
lehtede pulber
|
35 mg
|
-
|
Mustikamarja pulber
|
35 mg
|
-
|
Vaarikamarja pulber
|
35 mg
|
-
|
Klorella vetika
pulber
|
28 mg
|
-
|
Nisumahla pulber
|
25 mg
|
-
|
Odramahla pulber
|
25 mg
|
-
|
Peedijuure pulber
|
6 mg
|
-
|
Ananassi pulber
|
6 mg
|
-
|
Porgandi pulber
|
5 mg
|
-
|
*NRV - päevane võrdluskogus
täiskasvanutele
Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra
ajal.
Koostisosad: hariliku odra (Hordeum vulgare)
pulber, hariliku nisu (Triticum aestivum)
pulber, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, spirulina vetika (Arthrospira platensis) pulber, kämmalpalmaaria (Rhodymenia palmetto) lehtede
pulber, mustika (Vaccinium angustifolium) marjade pulber, vaarika (Rubus idaeus) marjade pulber, klorella vetika (Chlorella) pulber, nisu (Triticum
aestivum) mahla pulber, odra (Hordeum
Vulgare) mahla pulber, peedi (Beta
vulgaris) juure pulber, ananassi (Ananas
comosus) vilja pulber, porgandi (Daucus
carota sativus) juure pulber.
Teine etapp : Soolestiku pehme puhastus ja doksiinide väljutamine
Kestab 4 päeva.
Teine etapp sisaldab :
Teelehe seemnete kestad,
linaseemned ja kuivatatud mustploom – toimib pehme lahtistajana,
parandab soolestiku motoorikat.
GreenGreeni segu
– lahustuvate ja
mittelahustuvate kiudainete allikas, soodustab toi jääkide ja
toksiinide väljutamist.
Bentoniit
– aktiivne adsorbent, seob ja
viib organismist välja toksiinid, rasked metallid
ja teised kahjulikud ained.
Selle perioodi ajal on vaja kindlasti ka korralikult vett juua.
Selle perioodi ajal on vaja kindlasti ka korralikult vett juua.
Programmi ostes tuleb kaasa ka väike retsepti raamat, kus on erinevad toitumissoovitused kirjas.
LIGHT
MIX
Toidulisand 12 x 0.42oz (12g) sachet-kotikest Netokaal 5.08 OZ (144 g)
Koostis ja toiteväärtus
Soovitatav annus: 1 sachet-kotike (12 g) Annuste arv pakendis:12
|
||
Kogus annuse kohta
|
% soovitatavast päevasest
tarbimisvajadusest
|
|
Kalorid
|
45
|
|
Rasvad
|
0.5 g
|
1%*
|
Naatrium
|
20 mg
|
1%*
|
Süsivesikud
|
9 g
|
3%*
|
Kiudained
|
7 g
|
28%*
|
Suhkrud
|
1 g
|
|
Lisatud suhkrud 0 g
|
0%*
|
|
Valgud
|
1 g
|
2%*
|
Teelehe seemnete
kestad (Plantago ovata)
|
8500 mg
|
†
|
GrinGrin segu
Odra noored lehed
(Hordeum vulgare), nisu noored lehed (Triticum aestivum), spirulina (Arthrospira platensis),
punavetikas (Rhodymenia palmetto), mustikamarjad (Vaccinium angustifolium),
vaarikamarjad (Rubus idaeus), klorella (Chlorella), roheliste nisuidude mahl
(Triticum aestivum), roheliste odraidude mahl (Hordeum vulgare), peedijuur
(Beta vulgaris), hariliku ananassi viljad (Ananas comosus), porgandijuur
(Daucus carota)
|
1500 mg
|
†
|
Hariliku lina seemned (Flaxseed meal)
|
900 mg
|
†
|
Bentoniit (paakumisvastane aine)
|
600 mg
|
†
|
Mustad ploomid (Prunux domestica)
|
500 mg
|
†
|
* Protsent soovitatavast päevasest tarbimisvajadusest on arvutatud
lähtuvalt täiskasvanu inimese ööpäevasest kalorivajadusest 2000 kalorit.
† Soovitatav
päevane tarbimisvajadus pole teada.
|
Tarbimisalased soovitused: täiskasvanutele segada 12g pulbrit (1 sachet-kotikese sisu) ühe klaasi (~ 240 ml) külma veega ning kohe ära juua. Lisaks juua üks klaas vett peale. Tarbida 3 korda päevas söögi ajal.
Kolmas etapp : taastamine – Soolestiku mikrofloora ja ainevahetuse funktsioonide normaliseerumine
Kestab 5 päeva.
Programmi viimased 3 päeva on kogu soolestiku töö normaliseerimiseks.
Selles karbis on kolm toodet : Assimilaator, SuperFlora ja GreenGreen
Assimilator kapslid
Seedimist soodustav
bioaktiivne toode. Koostises on taimse päritoluga fermendid, mis
lõhustavad seedekulglas
liitsuhkruid, liitvalke jt kompleksseid toitaineid.
Toidulisand. 20 kapslit.
Sisaldus:
|
1 kapsel
|
1 kapsel
|
SPK*
|
Ensüümide
segu sh
|
360,5 mg
|
||
Proteaas
|
75 mg
|
30 000
HUT
|
|
Amülaas
|
80 mg
|
8 000
DU
|
|
Laktaas
|
22 mg
|
400 LACU
|
|
Tsellulaas
|
2 mg
|
200 CU
|
|
Maltaas
|
6,5 mg
|
150 DP
|
|
Lipaas
|
45 mg
|
50 LU
|
|
Papaiin (papaiast)
|
80 mg
|
600 000
PU
|
|
Bromelaiin (ananassist)
|
50 mg
|
300 000
PU
|
|
Vitamiin
A
|
300 µg
|
1 000
TÜ
|
37,5%
|
Vitamiin
D3
|
5 µg
|
200 IU
|
100%
|
*SPK – soovitatav päevane kogus
täiskasvanutele
Kasutamine: täiskasvanutele 1 kapsel päevas
toidukorra ajal.
Koostis: ensüümide segu (proteaas, amülaas,
laktaas, tsellulaas, maltaas, lipaas, papaiin, bromelaiin), mikrokristalne
tselluloos emulgaatorina, kapsli kest (taimne tsellulloos ja vesi), peenestatud
korallipulber, magneesiumstearaat emulgaatori ja stabilisaatorina, A-vitamiin, D3-vitamiin.
Super-Flora kapslid
Soolestikule kasulike
bakterite ja inuliini kapslid
Toidulisand. 30 kapslit.
Sisaldus:
|
1 kapsel
|
2 kapslit
|
Lactobacillus acidophilus
|
2x109 elusbakterit tootmise hetkel
|
4x109 elusbakterit tootmise hetkel
|
Bifidobacterium longum
|
3x109 elusbakterit tootmise hetkel
|
6x109 elusbakterit tootmise hetkel
|
Inuliin
|
25 mg
|
50mg
|
Kasutamine:
1 kapsel 1- 2 korda päevas enne söögikorda.
Koostisosad:
riisijahu, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, bakterite
kultuur Bifidobacterium longum ,
inuliin, bakterite kultuur Lactobacillus
acidophilus.
GreenGreen kapslid
Tervist toetavad kapslid teravilja-, vetika-, marja- ja juurvilja pulbrite
seguna.
Toidulisand. 20 kapslit.
Sisaldus:
|
1 kapsel
|
NRV*
|
Odra pulber
|
135 mg
|
-
|
Nisu pulber
|
120 mg
|
-
|
Spirulina vetika
pulber
|
45 mg
|
-
|
Kämmalpalmaaria
lehtede pulber
|
35 mg
|
-
|
Mustikamarja pulber
|
35 mg
|
-
|
Vaarikamarja pulber
|
35 mg
|
-
|
Klorella vetika
pulber
|
28 mg
|
-
|
Nisumahla pulber
|
25 mg
|
-
|
Odramahla pulber
|
25 mg
|
-
|
Peedijuure pulber
|
6 mg
|
-
|
Ananassi pulber
|
6 mg
|
-
|
Porgandi pulber
|
5 mg
|
-
|
*NRV - päevane võrdluskogus
täiskasvanutele
Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra
ajal.
Koostisosad: hariliku odra (Hordeum vulgare)
pulber, hariliku nisu (Triticum aestivum)
pulber, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, spirulina vetika (Arthrospira platensis) pulber, kämmalpalmaaria (Rhodymenia palmetto) lehtede
pulber, mustika (Vaccinium angustifolium) marjade pulber, vaarika (Rubus idaeus) marjade pulber, klorella vetika (Chlorella) pulber, nisu (Triticum
aestivum) mahla pulber, odra (Hordeum
Vulgare) mahla pulber, peedi (Beta
vulgaris) juure pulber, ananassi (Ananas
comosus) vilja pulber, porgandi (Daucus
carota sativus) juure pulber.
Kui lood endale klubinumbri, siis on kõik tooted sinu jaoks 20% soodsamad :
Viide tasuta klubinumbri loomiseks :
Viide tasuta klubinumbri loomiseks :
Pakutud retseptid, mida programmi ajal valida saab.
Salatid, suupisted
Oranžikas meeleolu
Koostisosad
Porgand, apelsin,
kõrvitsaseemned, oliiviõli - 1 tl, teraline sinep - 2 tl, palsamiäädikas - 1
tl, veidike sojakastet
Valmistamine
Haki porgand õhukesteks
viiludes, lõika apelsin kuubikuteks. Kastme valmistamiseks sega kokku
oliiviõli, sojakaste, sinep ja palsamiäädikas. Sega kausis kokku porgand ja
apelsin, lisa kaste ja kaunista seemnetega.
Peedisalat rukolaga
Koostisosad
Rukola, keedetud peet,
pähklid, naturaalne jogurt, sojakaste, küüslauk, sidrunimahl
Valmistamine
Aseta rukola taldrikule ja
kata jogurtiga, mida oled eelnevalt kokku seganud 1 tl sojakastmega. Lisa
keedetud peet ja hakitud küüslauk, piserda sidrunimahlaga ja kaunista pähklitega.
Soe köögiviljasalat
Koostisosad
Paprika, keskmine porgand,
suvikõrvits, baklažaan, küüslauk - 1 küüs, kirsstomat (kaunistuseks), salatimix
- ½ pakendit , oliiviõli - 2-3 tl, sojakaste - 1 tl, mesi - 1 tl, Itaalia
maitseainesegu - 1 tl
Valmistamine
Lõika köögiviljad ribadeks ja
aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda köögiviljadele oliiviõli,
sojakastet ja kata peeneks hakitud küüslauguga. Aseta kõik ahju ja küpseta 180
°C juures kuni köögiviljad on valmis. Kastme valmistamiseks sega kokku oliiviõli,
sojakaste, mesi ja Itaalia maitseainesegu. Tõsta salatimix salatikaussi, lisa soojad
köögiviljad ja vala kastmega üle. Kaunista kirsstomatitega ja naudi!
Köögiviljasalat juustuga
Koostisosad
Kirsstomat, salatilehed või
rukola, kurk, brõnsa, seesami- ja linaseemned, oliiviõli, sidrunimahl
Valmistamine
Võta sügav salatikauss, rebi
katki salatilehed ja lõika tomatid, kurgid, juust. Piserda üle sidrunimahlaga,
lisa oliiviõli ja kaunista seesami- ja linaseemnetega.
Itaalia salat
Valmistamine
Keeda kergelt soolatud vees
krevetid, jahuta ja puhasta. Seejärel võta 2:1 oliiviõli ja palsamiäädikat,
purusta 1 küüslauguküüs ja lisa üks teelusikas Provence'i maitseainesegu. Sega
põhjalikult läbi ja aseta 15 minutiks külmkappi. Lisa kaussi rukola,
kirsstomati sektorid ja keedetud krevetid. Lõika tofu väikesteks kuubikuteks, lisa
koos kastmega ettevaatlikult segades ja salat on valmis!
Koostisosad
Krevetid, kirsstomat, rukola,
küüslauk, oliiviõli, Provence'i maitseainesegu, tofu, palsamiäädikas.
Koostisosad
Paprika, kurk, tomat,
rasvavaba kodujuust, naturaalne jogurt, maitseroheline
Valmistamine
Lõika köögiviljad ribadeks või
kuubikuteks ja aseta salatikaussi. Lisa kodujuust, kaks supilusikat jogurtit,
maitsesta ja sega. Kaunista salat hakitud maitserohelisega ja serveeri. Soovitame
alustada salati valmistamisega vahetult enne söömist, et köögiviljad ei jõuaks
mahla anda ja toiduelamus oleks tasemel.
Peedisalad kuivatatud musta ploomiga
Koostisosad
Keedetud peet, kuivatatud
mustad ploomid, pähklid või kõrvitsaseemned, naturaalne jogurt, sool ja pipar
Valmistamine
Hoia kuivatatud mustad ploomid
10 minutit soojas vees. Samal ajal võta keedetud peet, puhasta ja riivi jämedal
riivil. Lõika kuivatatud mustad ploomid väikesteks tükkideks, sega kõik
koostisosad salatikausis omavahel läbi, kasta üle jogurtiga ning lisa maitse
järgi soola ja pipart. Sega kõik hoolikalt läbi, kaunista maitserohelisega ja
serveeri.
Supid
Köögiviljasupp
Koostisosad
Punane sibul, varsseller,
suvikõrvits, porgand, oliiviõli, tomat, köögiviljapuljong, 1 tüümiani oks, värskelt
jahvatatud pipar, sool
Valmistamine
Lõika 1,5 cm tükkideks sibul,
seller, suvikõrvits ja porgand. Kuumuta paksu põhjaga potis keskmisel kuumusel
oliiviõli. Aseta potti köögiviljad ja prae korrapäraselt segades umbes 5
minutit või kuni köögiviljad on läinud veidi pehmemaks. Pane kastrulisse
tomatid ja tüümiani oks, vala puljong (1,25 l) ja aja keema. Seejärel kata
kaanega ja keera tuli väiksemaks, keeda kuni köögiviljad on pehmed ehk umbes 12
minutit. Kui supp on valmis võta tüümian välja, lisa maitse järgi soola ja
pipart, serveeri.
Kuum peedisupp
Koostisosad
Peet, porgand, brokoli, tomat,
sibul, sool, hapukoor, petersell
Valmistamine
Lõika porgand ja peet
ribadeks, haki sibul ja jaga brokoli varred väikesteks õisikuteks. Keeda 1,5
liitrit vett, lisa keevasse vette pool porgandi, peedi, sibula ja brokoli
kogusest, seejärel kata kaanega ja keeda madalal tulel. Kuumuta praepannil
oliiviõli, lisa ülejäänud porgand ja peet ning pruunista veidi. Kupata tomatid,
koori ja lõika väikesteks tükkideks, lisa juba pruunistatud supijuurtele, sega
ja hauta 5-7 minutit. Kalla kõik keedetud köögiviljadega kastrulisse, maitsesta
soolaga, kata kaanega ja keeda veel 5 minutit. Keera kuumus maha ja lase
peedisupil seista. Maitsed tulevad paremini esile, kui lisad supile veidi sidrunimahla. Serveeri
supp hapukoore ja maitserohelisega.
Köögiviljapüreesupp
Koostisosad
Puhmikkõrvits, lillkapsas,
porgand, oliiviõli, sool, maitseroheline, männipähklid (kaunistuseks)
Valmistamine
Lõika köögiviljad viiludeks ja
aseta need kuumutatud oliiviõliga kastrulisse, pruunista ja vala sisse 1-1,5
liitrit vett. Aja keema ja keeda 5-7 minutit. Kui köögiviljad on pehmed purusta
need blenderiga ja kuumuta tulel veel pool minutit. Maitsesta saadud püree
soola ja sidrunimahlaga. Serveeri kaunistades suppi maitserohelise ja
seedripähklitega.
Riisipüreesupp brokoliga
Koostisosad
Riis, brokoli,
köögiviljapuljong (450 ml), sidrunimahl, sibul, küüslauk, 1 tüümiani oks, sool
ja pipar maitse järgi, madala rasvasisaldusega hapukoor, oliiviõli
Valmistamine
Keeda riis valmis, kuid veidi
pehmemaks kui peab. Keeda brokoli, pruunista oliiviõlis kuldse koorikuni sibul
ja küüslauk. Võta kõik valmis koostisosad ja aseta kastrulisse, vala
köögiviljapuljongiga üle ja keeda madalal kuumusel 5 minutit aeglaselt segades.
Keetmise ajal lisa soola, pipart, tüümiani oks ja 2 tl sidrunimahla. Seejärel
keera kuumus maha ja blenderda kogu kastruli sisu kuni saad mõnusalt ühtlase
massi. Lisa maitse järgi sidrunimahla ja maitseained, aseta kastrul pliidile ja
aja püreesupp uuesti keema seda aeg-ajalt segades. Siis keera kuumus maha ja
lase supil seista. Vajadusel muuda püreesupi konsistentsi lisades sellele veel
puljongit.
Püreesupp "Midagi hingele"
Koostisosad
Kõrvits, seller, paprika,
punane sibul, küüslauk, köögiviljapuljong, sool, jahvatatud must pipar, paprikapulber,
kookospiim, oliiviõli
Valmistamine
Kuumuta ahi 200 °C. Pese ja
puhasta köögiviljad, ja lõika kõik, välja arvatud seller, suurteks tükkideks.
Aseta tükid küpsetuspaberile, kalla üle oliiviõliga, lisa soola ja pipart. Kata
kõik küpsetuspaberiga ja küpseta ahjus 30-35 minutit. Seejärel aseta küpsenud
köögiviljad blenderisse, lisa küüslauk ja seller, purusta. Kalla püree
kastrulisse ja lisa järk-järgult sellesse kuum köögiviljapuljong, et saavutada
soovitud tihedus, ja aja keema. Tõsta supp taldrikutesse, puista peale peeneks
hakitud maitseroheline ja piserda kookospiimaga üle.
Magus külmsupp
Koostisosad
Keefir, värsked marjad, madala
rasvasisaldusega hapukoor, mesi
Valmistamine
Kõik koostisosad tuleb enne jahutada!
Sorteeri marjad, pese puhtaks
ja eemalda lehed. Pane blenderisse marjad (100 g), hapukoor (50 g), keefir (250
ml) ja mesi oma maitse järgi. Püreesta kõik ühtlase konsistentsi saavutamiseni
ja kurna läbi sõela, et puhastada vedelik marjakoortest. Vala supp kaussi,
kaunistada järgi jäänud marjade, piparmündi lehtede ja väikese koguse
hapukoorega.
Selleripüreesupp
Valmistamine
Puhasta ja pese porgand ja
sibul. Lõika porgand rõngasteks, sibul väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis
oliiviõli ja praadi selles köögiviljad 120 °C juures 5 minutit. Pese ja puhasta
seller (350-400 grammi) ja lõika see väikesteks kuubikuteks. Aseta köögiviljad
potti koos sibula ja porgandiga, kata veega, lisa soola ja loorberileht. Kohe,
kui vedelik hakkab keema, keera kuumus madalamaks. Keeda köögivilju kuni seller
on täiesti pehme (umbes 25-30 minutit). Seejärel tõsta pott tulelt, lase
köögiviljadel jahtuda ja võta välja loorberileht. Püreesta köögiviljad nuimikseriga,
vajadusel lisa keeduvett või köögiviljapuljongit, maitsesta maitseainete ja
maitserohelisega.
Koostisosad
Seller, sibul, porgand, sool,
oliiviõli, loorberileht.
Pearoad
Tatar köögiviljadega
Koostisosad
Tatar ja vabalt valitud
köögiviljad - suvikõrvits, tomat, baklažaan, pipar, sool, maitseained,
oliiviõli
Valmistamine
Keeda tatar õrnas soolvees
keskmisel kuumusel 5-7 minutit, siis pese keedetud tatar kuuma veega üle. Kuni
tatar keeb lõika köögiviljad kuubikuteks. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa
köögiviljad, maitseained ja hauta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni
köögiviljad on täielikult valmis ehk 5-7 minutit. Lõpetuseks sega köögiviljad
tatraga, puista peale peeneks hakitud maitserohelist ja serveeri.
Küpsetatud köögiviljad
Koostisosad
Kõrvits, suvikõrvits,
baklažaan, lillkapsas, porgand, paprika, tomat, oliiviõli, sool, Provence'i
maitseainesegu
Valmistamine
Lõika köögiviljad sektoriteks
või rõngasteks. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja piserda peale oliiviõli.
Lao köögiviljad küpsetusplaadile, puista peale soola ja Provence'i
maitseainesegu. Aseta kõik umbes 30 minutiks eelsoojendatud ahju 180 °C juures
küpsema. Serveerimisel piserda peale sojakastet või sidrunimahla.
Koostisosad
Kala (parim valik -
lõhefilee), sidrunimahl, küüslauk, oliiviõli, sool, pipar
Valmistamine
Lõika kala portsjoniteks,
maitsesta soola ja piparaga. Võta küpsetusnõu ja kata see küpsetuspaberiga.
Marinaadi saamiseks sega 1:1 oliiviõli ja sidrunimahla ja lisa maitse järgi
purustatud küüslauku. Tee kala marinaadiga kokku ja aseta 15 minutiks
külmkappi. Soojenda ahi 180 ˚С ja pista kala 15 minutiks ahju. Kõrvale keeda köögivilju.
Kõrvitsapilaff
Koostisosad
Riis, rosinad, kõrvits,
kuivatatud õunad, kõrvitsaõli, vürtsköömned, sool
Valmistamine
Pese puhtaks kuivatatud õunad,
lõika väikesteks tükkideks ja sega pestud rosinatega kokku. Vala potti veidi
kõrvitsaõli ja kata põhi kõrvitsaviiludega, mida oled eelnevalt seemnetest ja
koorest puhtaks teinud. Pruunista kõrvits kolme minuti jooksul ja lao sellele
peale 100 grammi pesemata riisi ja seejärel puuviljasegu kiht. Korda toimingut
minu korda ja lõpetuseks piserda peale kõrvitsaõli, lisa vürtsköömneid ja
soola. Vala potti vett nii, et ülemine riisikiht oleks veidi kaetud. Pane
potile kaas peale ja keeda madalal tulel umbes tund. Enne serveerimist sega ja serveeri kuumalt.
Risoto krevettidega
Koostisosad
Riis, krevetid, mugulsibul, 2
küüslaugu küünt, veega 1:1 lahjendatud veiniäädikas (50 ml), riivitud parmesan,
kimp peterselli, basiilik, till, oliiviõli, sool, must pipar
Valmistamine
Puhasta krevetid, aseta pead
ja koorikud potti ning prae, kuni nad muutuvad punaseks. Vala potti 1,5 liitrit
vett, lisa soola ja keeda 20 minutit. Kurna puljong ja hoia seda kuumana. Kuni
puljong keeb haki sibul ja küüslauk. Sega kokku oliiviõli ja küüslauk ja marineeri
saadud kastmes puhastatud krevetid umbes 20 minutit. Maitserohelisel lõika ära
varred ja haki lehed peeneks. Kuumuta potis
oliiviõli, pruunista sibul kuni kuldse koorikuni, lisa potti riis ja pruunista see
mõne minuti jooksul regulaarselt segades. Seejärel lisa veega lahjendatud veidiäädikas
ja minuti pärast alusta puljongi valamist, samal ajal seda aeglaselt segades. Hoia
keskmisel kuumusel umbes 20 minutit, siis lisa krevetid ja maitseroheline,
maitsesta soola ja piparaga ning hoia tulel veel 5 minutit. Riivi peale
parmesani, sega kõik kokku ja lase seista veel 2-3 minutit. Kaunista
basiilikuga ja serveeri.
Tatravorm kalaga
Koostisosad
Tatar, kalafilee (näiteks,
tilapia või pangasius), naturaalne jogurt, madala rasvasisaldusega juust,
veerand klaasi jahvatatud kaerahelbeid, sool, pipar, oliiviõli
Valmistamine
Keeda tatar õrnas soolvees.
Pane taldrikusse jahvatatud kaerahelbed, maitsesta soola ja piparaga ja paneeri
nendes kalafilee. Aseta kala kõrvale ja pruunista ülejäänud paneering pannil. Lisa
pannile jogurt ja kuumuta hästi läbi. Määri küpsetusvormi põhi oliiviõliga,
kalla välja tatar ja aseta peale kalafilee tükid. Kata kõik jogurtikastmega ja
küpseta ahjus 25 minutit 250 ˚С juures.
Enne, kui kala ahjust välja võtad, riivi peale madala rasvasisaldusega juust
(100 grammi) ja pane kala veel 2 minutiks ahju.
Skumbria köögiviljadega
Koostisosad
Skumbria, sibul, tomat,
naturaalne jogurt, sool ja pipar.
Valmistamine
Sulata skumbria üles, pese,
puhasta ja lõika portsjoniteks. Maitsesta soola ja pipraga või marineeri
sojakastmes 5-10 minutit. Lõika sibul ja tomatid rõngasteks. Aseta kalatükid,
sibula ja tomatiga vaheldumisi, küpsetusvormi, piserda õliga ja kalla jogurtit
peale. Küpseta kala ahjus 200 °C juures 30 minutit ja enne serveerimist
kaunista peeneks hakitud maitserohelisega.
Magustoidud
Maasikasmuuti
Valmistamine
Selle tegemine on imelihtne -
purusta blenderis maasikad, mesi ja jogurt, soovi korral lisa sidrunimahla.
Vala klaasidesse ja kaunista piparmündilehtedega. Naudi!
Koostisosad
Naturaalne jogurt, värsked või
külmutatud maasikad, mesi, sidrunimahl.
Kohupiimane hommikusöök
Koostisosad
Kohupiim, madala
rasvasisaldusega hapukoor, kuivatatud puuviljad, pähklid, apelsin, kiivi,
piparmünt.
Valmistamine
Lao kihtidena kaussi kuivatatud
puuviljad, kohupiim ja värsked puuviljad piserdades igale kihile apelsinimahla.
Serveeri, kaunistades magustoit piparmündilehtedega.
Puuviljasalat meega
Vali nimekirjast soovitud
puuviljad, lõika need kuubikuteks, lisa naturaalset jogurtit ja mett.
Kokteil astelpajuga
Sega blenderis astelpaju
marjad (200 grammi), kurna läbi sõela ja lisa mett. Sega kõik ettevaatlikult
kokku. Sega eraldi nuimikseriga keefir (250 ml), lisades sellele
astelpajumahla. Vala kokteil klaasidesse ja serveeri. Kaunistuseks kasuta
piparmündilehti, kaneeli või marju.
Puu- ja köögiviljad on kerge,
särav ja värviline teekord tugeva terviseni. Naudi rikkalikke maitseid ja
imelisi aroome, millega unustad igava dieedipidamise täielikult ära.
Soovime Colo-Vada programmi
läbimisel püsida loomingulises meeleolus ja lasta heal maitsta!
Kirjuta mulle kindlasti, kui oled valmis oma kehale pakkuma parimat lahendust ja võtma vastu parema enesetunde.
Heli London-Kalinin
tel 5058051
Coral Clubi ametlik webileht :
Minu youtube kanal :
https://www.youtube.com/channel/UCJk5x5aR3cz52JwZYU5zGlQ?view_as=subscriber
https://www.youtube.com/channel/UCJk5x5aR3cz52JwZYU5zGlQ?view_as=subscriber
Kommentaarid
Postita kommentaar