Colovada Light - soolestiku pehme puhastus - sõbralik lahendus sinu organismile.








Tere armas tervisehuviline.

Coral Club on toonud turule uue tootelahenduse Colo-Vada Light, mis on nö eelprogramm enne Colovada Pluss programmi.



Colo-Vada Light on  tasakaalustatud etapiviisiline organismi puhastamise programm.
Koostises on 23 taimset füto-toitainet, probiootikumid ja fermendid.

Toote on välja töötanud dr. Albert Zehr ja loodud on see selleks, et puhastada oma organismi ja aidata kaasa seedimise ja ainevahetuse normaliseerumisele.


Kellele see programm sobib ?  
1.  Inimesele, kes otsib mugavat organismi puhastamise võimalust
2.  Inimesele, kes läbib esmakordselt organsimi puhastamise programmi
3. Inimesele, kes soovib lahendust oma nahaprobleemidele.
4. Inimesele, kellel on soov oma kehakaalu alandada.

Mis on programmi eesmärk ? 1. Parandada oma organismi loomulike filtrite tööd

2. Puhastada pehmelt soolestikku 
3. Taastada soolestiku mikrofloorat ja tugevdada organismi kaitsevõimet.


Enne programmiga alustamist tuleb meelde jätta, millised toiduained on siis lubatud ning millised tasub lähima 14 päeva jooksul oma toitumisratsioonist välja jätta.


Lubatud:

Köögiviljad
Avokaado, brokoli, merevetikad, basiilik, petersell, vesikress, lehtsalat, suvikõrvits, sibul, porgand, paprika, kurk, peet, seller, spargel, kõrvits, küüslauk, ingver.

Tee
Hibiskus, ingver, lavendel, pärn, piparmünt, kummel, tüümian, liivatee, kibuvits.

Puuviljad ja marjad
Küdoonia, ananass, apelsin, arbuus, granaatõun, greip, kiivi, laim, sidrun, mango, mandariin, nektariin, virsik, ploom, hurmaa, pomelo, jõhvikas, kirss, murel, pohl, mustikas, sinikas, maasikas, murakas, astelpaju, mustsõstar, tikker.

Kuivatatud puuviljad, pähklid, seemned (mitte soolatud ega praetud) ja maitseained
Kuivatatud aprikoos, must kuivatatud ploom, mandlid, kõrvitsaseemned, seedripähklid, kollajuur, kaneel.

Teraviljad
Tatar, kaer, aurutatud riis.

Taimeõlid
Seedri-, seesami-, oliivi- ja kõrvitsaõli.

Hapendatud piimatooted
Naturaalne jogurt, keefir, hapupiim, rjaženka, kohupiim.

Keelatud:

Menüüst tuleb välja jätta alkohol, gaseeritud joogid, praetud road, konservid ja hoidised;

Linnu- ja loomaliha, pekk, rupskid (keel, süda, maks jm), lihatooted ja valmistoit, piim ja piimatooted (või, juust, üle 10% rasvasisaldusega hapukoor, üle 5% rasvasisaldusega kohupiim), jahu- ja kondiitritooted;

Kiirpudrud, mannapuder;

Kakao, kohv, must tee;
Piirata soola ja suhkru tarbimist, aga ka toite, mis soodustavad käärimist ja kõhupuhitust: oad, värske kapsas, kartul, mais, rõigas, redis, spinat, hapuoblikas, banaan, melon, viinamari, aprikoos, pirn, õun.


Programm on jagatud kolmeks etapiks: 

I etapp :  Organismi kaitsevõime tugevdamine -detoksikatsioon

Kestab 5 päeva 

esimene etapp sisaldab : 
  • Paislehe juur, punase ristikheina õied, artishoki lehed, piimohaka seemned, tüümian, maisi tolmukad
– sapi eritumise ja maksa ning sapipõie filtreerimise tegevuse parandamiseks.

  • Lagritsa, altee ja ingveri juur
– immuunsuse aktiveerimiseks, mikrofloora ja antiparasitaarse mõju parandamiseks.

D-TOX I kapslid
Organismi puhastumist toetav taimsete pulbrite segu.

Toidulisand. 2 x 10 kapslit.
Sisaldus:
1 kapsel
NRV*
Punase ristiku õite pulber
130 mg
-
Takjajuure  pulber
65 mg
-
Maisijuuste ( emakasuudmete) pulber
65 mg
-
Aed-liivatee ürdi pulber
65 mg
-
Punase päevakübara ürdi pulber
65 mg
-
Ingveri juure pulber
65 mg
-
Lagritsa juure pulber
65 mg
-
*NRV - päevane võrdluskogus täiskasvanutele

Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra ajal.

Koostisosad: punase ristiku ( Trifolium pratense L.) õite pulber, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, takja (Arctium Lappa L.) juure pulber,  maisi  (Zea Mays) emakasuudmete pulber, aed-liivatee (Thymus vulgaris L.) ürdi pulber, punase päevakübara (Echinacea purpurea L.) ürdi pulber, ingveri (Zingiber officinale) juure pulber, lagritsa (Glycyrrhiza glabra L.) juure pulber, mikrokristalne tselluloos paakumisvastase ainena.


D-TOX II kapslid
Organismi puhastumist toetav taimsete pulbrite segu .

Toidulisand.2 x 10 kapslit.
Sisaldus:
1 kapsel
NRV*
Ingveri juure pulber
130 mg
-
Aed-salvei ürdi pulber
65 mg
-
Takjajuure pulber
65 mg
-
Artišoki lehtede pulber
65 mg
-
Maarjaohaka seemnete pulber
65 mg
-
Vaarikalehtede pulber
65 mg
-
Alteejuure pulber
65 mg
-
*NRV - päevane võrdluskogus täiskasvanutele

Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra ajal.


Koostisosad: ingveri juure ( Zingiber officinale) pulber,  hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, aed-salvei (Salvia officinalis) ürdi pulber, takja (Arctium Lappa L.) juure pulber,  artišoki (Cynara Scolymus) lehtede pulber, maarjaohaka (Silybum Marianum) seemnete pulber, vaarika (Rubus Idaeus) lehtede pulber, altee (Althaea officinalis) juure pulber mikrokristalne tselluloos paakumisvastase ainena.

GreenGreen kapslid
Tervist toetavad kapslid teravilja-, vetika-, marja- ja juurvilja pulbrite seguna.

Toidulisand.2 x 10 kapslit.
Sisaldus:
1 kapsel
NRV*
Odra pulber
135 mg
-
Nisu pulber
120 mg
-
Spirulina vetika pulber
45 mg
-
Kämmalpalmaaria lehtede pulber
35 mg
-
Mustikamarja pulber
35 mg
-
Vaarikamarja pulber
35 mg
-
Klorella vetika pulber
28 mg
-
Nisumahla pulber
25 mg
-
Odramahla pulber
25 mg
-
Peedijuure pulber
6 mg
-
Ananassi pulber
6 mg
-
Porgandi pulber
5 mg
-
*NRV - päevane võrdluskogus täiskasvanutele

Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra ajal.

Koostisosad: hariliku odra (Hordeum vulgare) pulber, hariliku nisu (Triticum aestivum) pulber, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, spirulina vetika (Arthrospira platensis) pulber, kämmalpalmaaria (Rhodymenia palmetto) lehtede pulber, mustika (Vaccinium angustifolium) marjade pulber, vaarika (Rubus idaeus) marjade pulber, klorella vetika (Chlorella) pulber, nisu (Triticum aestivum) mahla pulber, odra (Hordeum Vulgare) mahla pulber, peedi (Beta vulgaris) juure pulber, ananassi (Ananas comosus) vilja pulber, porgandi (Daucus carota sativus) juure pulber.



Teine etapp :   Soolestiku pehme puhastus ja doksiinide väljutamine


Kestab 4 päeva.

Teine etapp sisaldab : 
Teelehe seemnete kestad, linaseemned ja kuivatatud mustploom  – toimib pehme lahtistajana, parandab soolestiku motoorikat.


GreenGreeni segu
– lahustuvate ja mittelahustuvate kiudainete allikas, soodustab toi jääkide ja toksiinide väljutamist.

Bentoniit
– aktiivne adsorbent, seob ja viib organismist välja toksiinid, rasked metallid
ja teised kahjulikud ained.

Selle perioodi ajal on vaja kindlasti ka korralikult vett juua. 
Programmi ostes tuleb kaasa ka väike retsepti raamat, kus on erinevad toitumissoovitused kirjas.



LIGHT MIX
Toidulisand 12 x 0.42oz (12g) sachet-kotikest Netokaal 5.08 OZ (144 g)   

Koostis ja toiteväärtus
Soovitatav annus: 1 sachet-kotike (12 g)                                            Annuste arv pakendis:12                                      
Kogus annuse kohta
% soovitatavast päevasest tarbimisvajadusest
Kalorid
45

Rasvad
0.5 g
1%*
Naatrium
20 mg
1%*
Süsivesikud
9 g
3%*
    Kiudained
7 g
28%*
    Suhkrud
1 g

    Lisatud suhkrud   0 g

0%*
Valgud
1 g
2%*
Teelehe seemnete kestad (Plantago ovata)
8500 mg
GrinGrin segu
Odra noored lehed (Hordeum vulgare), nisu noored lehed (Triticum aestivum),  spirulina (Arthrospira platensis), punavetikas (Rhodymenia palmetto), mustikamarjad (Vaccinium angustifolium), vaarikamarjad (Rubus idaeus), klorella (Chlorella), roheliste nisuidude mahl (Triticum aestivum), roheliste odraidude mahl (Hordeum vulgare), peedijuur (Beta vulgaris), hariliku ananassi viljad (Ananas comosus), porgandijuur (Daucus carota)
1500 mg
Hariliku lina seemned (Flaxseed meal)
900 mg
Bentoniit (paakumisvastane aine)
600 mg
Mustad ploomid (Prunux domestica)
500 mg
* Protsent soovitatavast päevasest tarbimisvajadusest on arvutatud lähtuvalt täiskasvanu inimese ööpäevasest kalorivajadusest 2000 kalorit.
  Soovitatav päevane tarbimisvajadus pole teada.

Tarbimisalased soovitused: täiskasvanutele segada 12g pulbrit (1 sachet-kotikese sisu) ühe klaasi (~ 240 ml) külma veega ning kohe ära juua. Lisaks juua üks klaas vett peale. Tarbida 3 korda päevas söögi ajal. 

Kolmas etapp : taastamine – Soolestiku mikrofloora ja ainevahetuse funktsioonide normaliseerumine

Kestab 5 päeva.

 Programmi viimased 3 päeva on kogu soolestiku töö normaliseerimiseks. 
Selles karbis on kolm toodet : Assimilaator, SuperFlora ja GreenGreen





Assimilator kapslid
Seedimist soodustav bioaktiivne toode. Koostises on taimse päritoluga fermendid, mis
lõhustavad seedekulglas liitsuhkruid, liitvalke jt kompleksseid toitaineid.

Toidulisand. 20 kapslit.
Sisaldus:
1 kapsel
1 kapsel
SPK*
Ensüümide segu sh
360,5 mg


    Proteaas
75 mg
30 000 HUT

    Amülaas
80 mg
8 000 DU

    Laktaas
22 mg
400 LACU

    Tsellulaas
2 mg
200 CU

    Maltaas
6,5 mg
150 DP

    Lipaas
45 mg
50 LU

    Papaiin (papaiast)
80 mg
600 000 PU

    Bromelaiin (ananassist)
50 mg
300 000 PU

Vitamiin A
300 µg
1 000 TÜ
37,5%
Vitamiin D3
5 µg
200 IU
100%
*SPK – soovitatav päevane kogus täiskasvanutele
Kasutamine: täiskasvanutele 1 kapsel päevas toidukorra ajal.

Koostis: ensüümide segu (proteaas, amülaas, laktaas, tsellulaas, maltaas, lipaas, papaiin, bromelaiin), mikrokristalne tselluloos emulgaatorina, kapsli kest (taimne tsellulloos ja vesi), peenestatud korallipulber,  magneesiumstearaat emulgaatori ja stabilisaatorina, A-vitamiin, D3-vitamiin.


Super-Flora kapslid 
Soolestikule kasulike bakterite ja inuliini kapslid

Toidulisand. 30 kapslit.
Sisaldus:
1 kapsel
2 kapslit
Lactobacillus acidophilus
2x109  elusbakterit tootmise hetkel
4x109  elusbakterit tootmise hetkel
Bifidobacterium longum
3x109  elusbakterit tootmise hetkel
6x109  elusbakterit tootmise hetkel
Inuliin 
25 mg
50mg

Kasutamine: 1 kapsel 1- 2 korda päevas enne söögikorda.
      
Koostisosad: riisijahu, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, bakterite kultuur Bifidobacterium longum , inuliin, bakterite kultuur  Lactobacillus acidophilus


GreenGreen kapslid
Tervist toetavad kapslid teravilja-, vetika-, marja- ja juurvilja pulbrite seguna.

Toidulisand. 20 kapslit.
Sisaldus:
1 kapsel
NRV*
Odra pulber
135 mg
-
Nisu pulber
120 mg
-
Spirulina vetika pulber
45 mg
-
Kämmalpalmaaria lehtede pulber
35 mg
-
Mustikamarja pulber
35 mg
-
Vaarikamarja pulber
35 mg
-
Klorella vetika pulber
28 mg
-
Nisumahla pulber
25 mg
-
Odramahla pulber
25 mg
-
Peedijuure pulber
6 mg
-
Ananassi pulber
6 mg
-
Porgandi pulber
5 mg
-
*NRV - päevane võrdluskogus täiskasvanutele

Kasutamine: 2 kapsel 2 korda päevas toidukorra ajal.

Koostisosad: hariliku odra (Hordeum vulgare) pulber, hariliku nisu (Triticum aestivum) pulber, hüpromelloos ja vesi kapsli kestana, spirulina vetika (Arthrospira platensis) pulber, kämmalpalmaaria (Rhodymenia palmetto) lehtede pulber, mustika (Vaccinium angustifolium) marjade pulber, vaarika (Rubus idaeus) marjade pulber, klorella vetika (Chlorella) pulber, nisu (Triticum aestivum) mahla pulber, odra (Hordeum Vulgare) mahla pulber, peedi (Beta vulgaris) juure pulber, ananassi (Ananas comosus) vilja pulber, porgandi (Daucus carota sativus) juure pulber.

Kui lood endale klubinumbri, siis on kõik tooted sinu jaoks 20% soodsamad :
Viide tasuta klubinumbri loomiseks :
 
Pakutud retseptid, mida programmi ajal valida saab.

Salatid, suupisted

Oranžikas meeleolu 

Koostisosad
Porgand, apelsin, kõrvitsaseemned, oliiviõli - 1 tl, teraline sinep - 2 tl, palsamiäädikas - 1 tl, veidike sojakastet

Valmistamine
Haki porgand õhukesteks viiludes, lõika apelsin kuubikuteks. Kastme valmistamiseks sega kokku oliiviõli, sojakaste, sinep ja palsamiäädikas. Sega kausis kokku porgand ja apelsin, lisa kaste ja kaunista seemnetega. 

Peedisalat rukolaga


Koostisosad
Rukola, keedetud peet, pähklid, naturaalne jogurt, sojakaste, küüslauk, sidrunimahl

Valmistamine
Aseta rukola taldrikule ja kata jogurtiga, mida oled eelnevalt kokku seganud 1 tl sojakastmega. Lisa keedetud peet ja hakitud küüslauk, piserda sidrunimahlaga ja kaunista pähklitega.


Soe köögiviljasalat

Koostisosad
Paprika, keskmine porgand, suvikõrvits, baklažaan, küüslauk - 1 küüs, kirsstomat (kaunistuseks), salatimix - ½ pakendit , oliiviõli - 2-3 tl, sojakaste - 1 tl, mesi - 1 tl, Itaalia maitseainesegu - 1 tl

Valmistamine
Lõika köögiviljad ribadeks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda köögiviljadele oliiviõli, sojakastet ja kata peeneks hakitud küüslauguga. Aseta kõik ahju ja küpseta 180 °C juures kuni köögiviljad on valmis. Kastme valmistamiseks sega kokku oliiviõli, sojakaste, mesi ja Itaalia maitseainesegu. Tõsta salatimix salatikaussi, lisa soojad köögiviljad ja vala kastmega üle. Kaunista kirsstomatitega ja naudi!

Köögiviljasalat juustuga

Koostisosad
Kirsstomat, salatilehed või rukola, kurk, brõnsa, seesami- ja linaseemned, oliiviõli, sidrunimahl

Valmistamine
Võta sügav salatikauss, rebi katki salatilehed ja lõika tomatid, kurgid, juust. Piserda üle sidrunimahlaga, lisa oliiviõli ja kaunista seesami- ja linaseemnetega.
 
Itaalia salat

Valmistamine
Keeda kergelt soolatud vees krevetid, jahuta ja puhasta. Seejärel võta 2:1 oliiviõli ja palsamiäädikat, purusta 1 küüslauguküüs ja lisa üks teelusikas Provence'i maitseainesegu. Sega põhjalikult läbi ja aseta 15 minutiks külmkappi. Lisa kaussi rukola, kirsstomati sektorid ja keedetud krevetid. Lõika tofu väikesteks kuubikuteks, lisa koos kastmega ettevaatlikult segades ja salat on valmis!

Koostisosad
Krevetid, kirsstomat, rukola, küüslauk, oliiviõli, Provence'i maitseainesegu, tofu, palsamiäädikas.


Salat juustu ja köögiviljadega

Koostisosad
Paprika, kurk, tomat, rasvavaba kodujuust, naturaalne jogurt, maitseroheline

Valmistamine
Lõika köögiviljad ribadeks või kuubikuteks ja aseta salatikaussi. Lisa kodujuust, kaks supilusikat jogurtit, maitsesta ja sega. Kaunista salat hakitud maitserohelisega ja serveeri. Soovitame alustada salati valmistamisega vahetult enne söömist, et köögiviljad ei jõuaks mahla anda ja toiduelamus oleks tasemel.

Peedisalad kuivatatud musta ploomiga

Koostisosad
Keedetud peet, kuivatatud mustad ploomid, pähklid või kõrvitsaseemned, naturaalne jogurt, sool ja pipar

Valmistamine
Hoia kuivatatud mustad ploomid 10 minutit soojas vees. Samal ajal võta keedetud peet, puhasta ja riivi jämedal riivil. Lõika kuivatatud mustad ploomid väikesteks tükkideks, sega kõik koostisosad salatikausis omavahel läbi, kasta üle jogurtiga ning lisa maitse järgi soola ja pipart. Sega kõik hoolikalt läbi, kaunista maitserohelisega ja serveeri.

Supid

Köögiviljasupp

Koostisosad
Punane sibul, varsseller, suvikõrvits, porgand, oliiviõli, tomat, köögiviljapuljong, 1 tüümiani oks, värskelt jahvatatud pipar, sool

Valmistamine
Lõika 1,5 cm tükkideks sibul, seller, suvikõrvits ja porgand. Kuumuta paksu põhjaga potis keskmisel kuumusel oliiviõli. Aseta potti köögiviljad ja prae korrapäraselt segades umbes 5 minutit või kuni köögiviljad on läinud veidi pehmemaks. Pane kastrulisse tomatid ja tüümiani oks, vala puljong (1,25 l) ja aja keema. Seejärel kata kaanega ja keera tuli väiksemaks, keeda kuni köögiviljad on pehmed ehk umbes 12 minutit. Kui supp on valmis võta tüümian välja, lisa maitse järgi soola ja pipart, serveeri.

Kuum peedisupp

Koostisosad
Peet, porgand, brokoli, tomat, sibul, sool, hapukoor, petersell

Valmistamine
Lõika porgand ja peet ribadeks, haki sibul ja jaga brokoli varred väikesteks õisikuteks. Keeda 1,5 liitrit vett, lisa keevasse vette pool porgandi, peedi, sibula ja brokoli kogusest, seejärel kata kaanega ja keeda madalal tulel. Kuumuta praepannil oliiviõli, lisa ülejäänud porgand ja peet ning pruunista veidi. Kupata tomatid, koori ja lõika väikesteks tükkideks, lisa juba pruunistatud supijuurtele, sega ja hauta 5-7 minutit. Kalla kõik keedetud köögiviljadega kastrulisse, maitsesta soolaga, kata kaanega ja keeda veel 5 minutit. Keera kuumus maha ja lase peedisupil seista. Maitsed tulevad paremini esile, kui lisad supile veidi sidrunimahla. Serveeri supp hapukoore ja maitserohelisega.

Köögiviljapüreesupp

Koostisosad
Puhmikkõrvits, lillkapsas, porgand, oliiviõli, sool, maitseroheline, männipähklid (kaunistuseks)

Valmistamine
Lõika köögiviljad viiludeks ja aseta need kuumutatud oliiviõliga kastrulisse, pruunista ja vala sisse 1-1,5 liitrit vett. Aja keema ja keeda 5-7 minutit. Kui köögiviljad on pehmed purusta need blenderiga ja kuumuta tulel veel pool minutit. Maitsesta saadud püree soola ja sidrunimahlaga. Serveeri kaunistades suppi maitserohelise ja seedripähklitega.

Riisipüreesupp brokoliga

Koostisosad
Riis, brokoli, köögiviljapuljong (450 ml), sidrunimahl, sibul, küüslauk, 1 tüümiani oks, sool ja pipar maitse järgi, madala rasvasisaldusega hapukoor, oliiviõli

Valmistamine
Keeda riis valmis, kuid veidi pehmemaks kui peab. Keeda brokoli, pruunista oliiviõlis kuldse koorikuni sibul ja küüslauk. Võta kõik valmis koostisosad ja aseta kastrulisse, vala köögiviljapuljongiga üle ja keeda madalal kuumusel 5 minutit aeglaselt segades. Keetmise ajal lisa soola, pipart, tüümiani oks ja 2 tl sidrunimahla. Seejärel keera kuumus maha ja blenderda kogu kastruli sisu kuni saad mõnusalt ühtlase massi. Lisa maitse järgi sidrunimahla ja maitseained, aseta kastrul pliidile ja aja püreesupp uuesti keema seda aeg-ajalt segades. Siis keera kuumus maha ja lase supil seista. Vajadusel muuda püreesupi konsistentsi lisades sellele veel puljongit.

Püreesupp "Midagi hingele"


Koostisosad
Kõrvits, seller, paprika, punane sibul, küüslauk, köögiviljapuljong, sool, jahvatatud must pipar, paprikapulber, kookospiim, oliiviõli

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 °C. Pese ja puhasta köögiviljad, ja lõika kõik, välja arvatud seller, suurteks tükkideks. Aseta tükid küpsetuspaberile, kalla üle oliiviõliga, lisa soola ja pipart. Kata kõik küpsetuspaberiga ja küpseta ahjus 30-35 minutit. Seejärel aseta küpsenud köögiviljad blenderisse, lisa küüslauk ja seller, purusta. Kalla püree kastrulisse ja lisa järk-järgult sellesse kuum köögiviljapuljong, et saavutada soovitud tihedus, ja aja keema. Tõsta supp taldrikutesse, puista peale peeneks hakitud maitseroheline ja piserda kookospiimaga üle.

Magus külmsupp

Koostisosad
Keefir, värsked marjad, madala rasvasisaldusega hapukoor, mesi

Valmistamine
Kõik koostisosad tuleb enne jahutada!
Sorteeri marjad, pese puhtaks ja eemalda lehed. Pane blenderisse marjad (100 g), hapukoor (50 g), keefir (250 ml) ja mesi oma maitse järgi. Püreesta kõik ühtlase konsistentsi saavutamiseni ja kurna läbi sõela, et puhastada vedelik marjakoortest. Vala supp kaussi, kaunistada järgi jäänud marjade, piparmündi lehtede ja väikese koguse hapukoorega.

Selleripüreesupp

Valmistamine
Puhasta ja pese porgand ja sibul. Lõika porgand rõngasteks, sibul väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis oliiviõli ja praadi selles köögiviljad 120 °C juures 5 minutit. Pese ja puhasta seller (350-400 grammi) ja lõika see väikesteks kuubikuteks. Aseta köögiviljad potti koos sibula ja porgandiga, kata veega, lisa soola ja loorberileht. Kohe, kui vedelik hakkab keema, keera kuumus madalamaks. Keeda köögivilju kuni seller on täiesti pehme (umbes 25-30 minutit). Seejärel tõsta pott tulelt, lase köögiviljadel jahtuda ja võta välja loorberileht. Püreesta köögiviljad nuimikseriga, vajadusel lisa keeduvett või köögiviljapuljongit, maitsesta maitseainete ja maitserohelisega.

Koostisosad
Seller, sibul, porgand, sool, oliiviõli, loorberileht.


Pearoad

Tatar köögiviljadega


Koostisosad
Tatar ja vabalt valitud köögiviljad - suvikõrvits, tomat, baklažaan, pipar, sool, maitseained, oliiviõli

Valmistamine
Keeda tatar õrnas soolvees keskmisel kuumusel 5-7 minutit, siis pese keedetud tatar kuuma veega üle. Kuni tatar keeb lõika köögiviljad kuubikuteks. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa köögiviljad, maitseained ja hauta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on täielikult valmis ehk 5-7 minutit. Lõpetuseks sega köögiviljad tatraga, puista peale peeneks hakitud maitserohelist ja serveeri. 


Küpsetatud köögiviljad

Koostisosad
Kõrvits, suvikõrvits, baklažaan, lillkapsas, porgand, paprika, tomat, oliiviõli, sool, Provence'i maitseainesegu

Valmistamine
Lõika köögiviljad sektoriteks või rõngasteks. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja piserda peale oliiviõli. Lao köögiviljad küpsetusplaadile, puista peale soola ja Provence'i maitseainesegu. Aseta kõik umbes 30 minutiks eelsoojendatud ahju 180 °C juures küpsema. Serveerimisel piserda peale sojakastet või sidrunimahla.

Küpsetatud kala "Minutike"

Koostisosad
Kala (parim valik - lõhefilee), sidrunimahl, küüslauk, oliiviõli, sool, pipar

Valmistamine
Lõika kala portsjoniteks, maitsesta soola ja piparaga. Võta küpsetusnõu ja kata see küpsetuspaberiga. Marinaadi saamiseks sega 1:1 oliiviõli ja sidrunimahla ja lisa maitse järgi purustatud küüslauku. Tee kala marinaadiga kokku ja aseta 15 minutiks külmkappi. Soojenda ahi 180 ˚С ja pista kala 15 minutiks ahju. Kõrvale keeda köögivilju.





Kõrvitsapilaff

Koostisosad
Riis, rosinad, kõrvits, kuivatatud õunad, kõrvitsaõli, vürtsköömned, sool

Valmistamine
Pese puhtaks kuivatatud õunad, lõika väikesteks tükkideks ja sega pestud rosinatega kokku. Vala potti veidi kõrvitsaõli ja kata põhi kõrvitsaviiludega, mida oled eelnevalt seemnetest ja koorest puhtaks teinud. Pruunista kõrvits kolme minuti jooksul ja lao sellele peale 100 grammi pesemata riisi ja seejärel puuviljasegu kiht. Korda toimingut minu korda ja lõpetuseks piserda peale kõrvitsaõli, lisa vürtsköömneid ja soola. Vala potti vett nii, et ülemine riisikiht oleks veidi kaetud. Pane potile kaas peale ja keeda madalal tulel umbes tund.  Enne serveerimist sega ja serveeri kuumalt.

Risoto krevettidega

Koostisosad
Riis, krevetid, mugulsibul, 2 küüslaugu küünt, veega 1:1 lahjendatud veiniäädikas (50 ml), riivitud parmesan, kimp peterselli, basiilik, till, oliiviõli, sool, must pipar

Valmistamine
Puhasta krevetid, aseta pead ja koorikud potti ning prae, kuni nad muutuvad punaseks. Vala potti 1,5 liitrit vett, lisa soola ja keeda 20 minutit. Kurna puljong ja hoia seda kuumana. Kuni puljong keeb haki sibul ja küüslauk. Sega kokku oliiviõli ja küüslauk ja marineeri saadud kastmes puhastatud krevetid umbes 20 minutit. Maitserohelisel lõika ära varred ja haki lehed peeneks.  Kuumuta potis oliiviõli, pruunista sibul kuni kuldse koorikuni, lisa potti riis ja pruunista see mõne minuti jooksul regulaarselt segades. Seejärel lisa veega lahjendatud veidiäädikas ja minuti pärast alusta puljongi valamist, samal ajal seda aeglaselt segades. Hoia keskmisel kuumusel umbes 20 minutit, siis lisa krevetid ja maitseroheline, maitsesta soola ja piparaga ning hoia tulel veel 5 minutit. Riivi peale parmesani, sega kõik kokku ja lase seista veel 2-3 minutit. Kaunista basiilikuga ja serveeri.

Tatravorm kalaga

Koostisosad
Tatar, kalafilee (näiteks, tilapia või pangasius), naturaalne jogurt, madala rasvasisaldusega juust, veerand klaasi jahvatatud kaerahelbeid, sool, pipar, oliiviõli

Valmistamine
Keeda tatar õrnas soolvees. Pane taldrikusse jahvatatud kaerahelbed, maitsesta soola ja piparaga ja paneeri nendes kalafilee. Aseta kala kõrvale ja pruunista ülejäänud paneering pannil. Lisa pannile jogurt ja kuumuta hästi läbi. Määri küpsetusvormi põhi oliiviõliga, kalla välja tatar ja aseta peale kalafilee tükid. Kata kõik jogurtikastmega ja küpseta ahjus 25 minutit  250 ˚С juures. Enne, kui kala ahjust välja võtad, riivi peale madala rasvasisaldusega juust (100 grammi) ja pane kala veel 2 minutiks ahju.

Skumbria köögiviljadega

Koostisosad
Skumbria, sibul, tomat, naturaalne jogurt, sool ja pipar.

Valmistamine
Sulata skumbria üles, pese, puhasta ja lõika portsjoniteks. Maitsesta soola ja pipraga või marineeri sojakastmes 5-10 minutit. Lõika sibul ja tomatid rõngasteks. Aseta kalatükid, sibula ja tomatiga vaheldumisi, küpsetusvormi, piserda õliga ja kalla jogurtit peale. Küpseta kala ahjus 200 °C juures 30 minutit ja enne serveerimist kaunista peeneks hakitud maitserohelisega.


Magustoidud

Maasikasmuuti

Valmistamine
Selle tegemine on imelihtne - purusta blenderis maasikad, mesi ja jogurt, soovi korral lisa sidrunimahla. Vala klaasidesse ja kaunista piparmündilehtedega. Naudi!

Koostisosad
Naturaalne jogurt, värsked või külmutatud maasikad, mesi, sidrunimahl.

Kohupiimane hommikusöök

Koostisosad
Kohupiim, madala rasvasisaldusega hapukoor, kuivatatud puuviljad, pähklid, apelsin, kiivi, piparmünt.

Valmistamine
Lao kihtidena kaussi kuivatatud puuviljad, kohupiim ja värsked puuviljad piserdades igale kihile apelsinimahla. Serveeri, kaunistades magustoit piparmündilehtedega.

Puuviljasalat meega

Vali nimekirjast soovitud puuviljad, lõika need kuubikuteks, lisa naturaalset jogurtit ja mett.

Kokteil astelpajuga

Sega blenderis astelpaju marjad (200 grammi), kurna läbi sõela ja lisa mett. Sega kõik ettevaatlikult kokku. Sega eraldi nuimikseriga keefir (250 ml), lisades sellele astelpajumahla. Vala kokteil klaasidesse ja serveeri. Kaunistuseks kasuta piparmündilehti, kaneeli või marju.


Puu- ja köögiviljad on kerge, särav ja värviline teekord tugeva terviseni. Naudi rikkalikke maitseid ja imelisi aroome, millega unustad igava dieedipidamise täielikult ära. 
Soovime Colo-Vada programmi läbimisel püsida loomingulises meeleolus ja lasta heal maitsta!


Raha võib olla, aga TERVIS PEAB OLEMA -  see on minu moto.

Kirjuta mulle kindlasti, kui oled valmis oma kehale pakkuma parimat lahendust ja võtma vastu parema enesetunde.
Heli London-Kalinin
tel 5058051
Coral Clubi ametlik webileht :
Blogi: https://londonitegevused.blogspot.com.ee/
Viide tasuta klubinumbri loomiseks :

Kommentaarid

Populaarsed postitused