Kiirguse mõju meie kehale - wifi, kaugloetavad arvestid jms.

Dr. Dietrich Klinghardt-traadivaba tehnoloogia tervisemõjud

17. juuli 2018
Kas teadsite, et igal aastal tapavad ravimiresistentsed bakterid või superbakterid 700 000 inimest üle maailma ning eeldatavasti saavad need juba aastaks 2050 inimkonnale surmavamaks kui vähkkasvajad, kuid tegelikkuses on seda kõike võimalik tugeva immuunsüsteemi abil vältida. .Seetõttu lõi ameerika terviseedendaja Jonathan Landsmann parimate ekspertide online konverentsi "Immune Defense Summit".

Lugedes läbi selle huvitava intervjuu ja vaadates läbi postituse lõpus oleva video, saate kindlasti uusi ideid, miks teie tervis või silmad viimasel ajal jupsivad. Valdava endamiku jaoks meie lugejatest on see info uus, kuid teaduse jaoks mitte, sest elektromagnetkiirguse mõju inimese tervisele on uuritud juba üle 120 aasta ning vaid mikrolainete mõju elavatele organismidele on kajastanud üle 25 tuhande teaduspublikatsiooni. 


IMMUUNKAITSE KONVERENTS / "Immune Defense Summit"

Teema: Juhtmevaba tehnoloogia tervisemõjud
Autor ja intervjueerija: Jonathan Landsmann
Külaline: dr Dietrich Klinghardt

Käesolev materjal on mõeldud üksnes info edastamiseks. See ei ole mõeldud asendama professionaalset meditsiinilist nõu, diagnoosi või ravi ning see materjal ei paku meditsiinilist nõu, diagnoosi või ravi. Terviseprobleemidega pöördu alati oma arsti või mõne teise kvalifitseeritud tervisetöötaja poole.


Jonathan Landsman: Tere tulemast Immuunkaitse konverentsile. Mina olen saatejuht Jonathan Landsman, veebilehe NaturalHealth365.com looja. Kas teadsite, et igal aastal tapavad ravimiresistentsed bakterid või superbakterid 700 000 inimest üle maailma ning eeldatavasti saavad need juba aastaks 2050 inimkonnale surmavamaks kui vähk? Ja nakkushaigused on endiselt üheks peamiseks surmapõhjustajaks. Peamised enneaegse surma põhjustajad maailmas on vähk, südame- ja veresoonkonnahaigused ning diabeet, edestades pikalt teisi põhjuseid. Kuid tegelikkuses on seda kõike võimalik tugeva immuunsüsteemi abil vältida. Just seetõttu olengi loonud selle vestlussarja, et aidata teil mõista haiguste põhjusi ning seda, kuidas läbi immuunsüsteemi tugevdamise ennetada eluohtlikke haigusi ja anda neile tagasikäik.

Tänases saates räägime juhtmevaba tehnoloogia tervisemõjudest. Meie külaline dr Dietrich Klinghardt on Klinghardti Akadeemia ja Ameerika Neuroteraapia Akadeemia asutaja, Neurobioloogia Instituudi meditsiinidirektor ja Sophia Terviseinstituudi juhtiv arst. Alates 1970. aastatest on dr Klinghardt märkimisväärselt panustanud metallide toksilisuse ja paljude muude keskkonnas leiduvate saastajate ning krooniliste põletike, haiguste ja valu vahelise seose mõistmisse. Teda peetakse autoriteediks paljudel aladel ning ta on mänginud olulist rolli bioloogilise ja vananemisvastase meditsiini valdkonnas.

Ma olen seda vestlust oodanud juba mõnda aega, sest ma usun kindlalt, et elektromagnetiline saaste, eriti see, mis tuleb enamikest praegu kasutatavatest juhtmevabadest seadmetest, on tõsine haiguste riskitegur. Ometi on peavoolumeedia nende ohtude osas endiselt vait.

Miks? Ma arvan, et kahjuks peetakse kasumit tähtsamaks kui inimeste ohutust. Telekommunikatsiooni tööstusel puuduvad rahalised stiimulid probleemi uurimiseks, kuid see ei tähenda, et probleem meie jaoks kaoks.
 Kui sa kannatad selliste krooniliste haigussümptomite all nagu väsimus, „aju udu“, autoimmuunhaigused või ka vähirakkude pidev kasv, siis on see intervjuu sinu jaoks hindamatu väärtusega. Palun ühinege minuga, et tervitada meie saate külalist dr Dietrich Klinghardti. Tere tulemast, dr Klinghardt!

Dr Dietrich Klinghardt: Tere, Jonathan!
Jonathan Landsman: Dr Klinghardt, ehk alustaksime sellest, kuidas wifi, see juhtmevaba tehnoloogia, millest täna juttu tuleb, mõjutab meie aju. See on oluline, sest aju abil me mõtleme ja tunneme, on nii? 

Dr Dietrich Klinghardt: Muidugi. Nendele küsimustele on kõige parem vastata, viidates mõnele uuringule, mis on juba mõnda aega avalik olnud. 2006. aastal tegi Olle Johansson Karolinska Instituudist – see on asutus, mis annab välja Nobeli meditsiinipreemiat – uurimuse kõige hullema ajuhaiguse Alzheimeri tõve ja wifi vahelise seose kohta. Ta kaardistas Rootsi kõige tugevama wifi-kiirgusega alad, kus kiirguse kogutase oli kõrgem kui mujal riigis, ning seejärel kaardistas ta piirkonnad, kus oli kõige enam Alzheimeri tõve juhtumeid. Selgus, et need kaardid olid täielikult identsed.

Teaduslikust vaatenurgast ei ole siin absoluutselt muud seletust kui [wifi-kiirguse] kiire kasv. See oli 2006. aastal. Ja ta ennustas, et järgmise 10–15 aasta jooksul ootab meid ees Alzheimeri tõvesse haigestumiste laviin. Kaks aastat tagasi avaldati uuring, mis näitas, et neuroloogilistest haigustest on Alzheimeri tõbi peamine surmapõhjus – kõikidest surmadest  neuroloogilistesse haigustesse 80  %. Ja muide, enam ei sure inimesed eekõige vähki või südamehaigustesse, inimesed surevad neuroloogilistesse haigustesse. See on surma põhjus number 1 USAs. Viimase 20 aastaga on naiste suremus Alzheimeri tõppe kasvanud   663  %!!!!!!!!! -  20 aastaga. 

Viies need numbrid kokku, siis alustuseks, Johansson juba tõi välja, et neid haigusi põhjustab wifi. Ja haigusjuhtumid sagenevad paralleelselt kiirguse suurenemisega, mis meid on tabanud alates 2006. aastast. Nii haigestumise kui ka kiirguse hulk, millele oleme eksponeeritud, kasvab eksponentsiaalselt. Ja see on katastroof.

Mis puutub selle taga olevasse poliitikasse, siis need arvud kasumi suuruse kohta on 5 aasta tagused – wifi- ja telekomitööstus oli juba tol ajal neli korda võimsam kui farmaatsiatööstus. Ja loomulikult kaasneb sellega see, et valitsus müüb sagedusribad tööstusele, saades nii suurel hulgal raha. Ja just seetõttu ei ole valitsus muutnud ohutusstandardeid meie jaoks.

Kõige kõrgemat ohutustaset maailma riikide seas pakuvad Venemaa ja Iraan. Neil on kõige rangemad lubatud kiirgustaseme piirnormid. Ja põhimõtteliselt ütleb Venemaa sellega – mul on käepärast paari päeva tagune Putini avaldus, kus ta ütleb: „Meil ei ole vaja Ameerikaga sõtta minna. Ameerika paneb hetkel toime kollektiivset enesetappu. Ma võime lihtsalt oodata, kuni neid kõiki on tabanud autism ja seejärel võtame me maailma üle.“ See on see olukord, kus me praegu oleme.

Ma ei tea, kas ma su küsimusele täielikult vastasin, kuid me oleme keset ajuhaiguste katastroofi, mille on põhjustanud wifi või vähemalt on sellele tugevalt kaasa aidanud meie ekspositsioon mikrolainetele.

Jonathan Landsman: Tavaliselt on nad väga ettevaatlikud selles osas, millist keelt nad kasutavad, dr Klinghardt. Kuid ma juhin tihti inimeste tähelepanu sellele, mille üle nad võiksid mõelda, kui nad sisenevad kohvikutesse, koolidesse või restoranidesse või kuhu iganes. Ja seal on wifi-alad, kuhu inimene võib lihtsalt vabalt oma arvutiga minna ja kasutada seda juhtmevabalt. Või allalaadimine – kui õnnelikud on inimesed, et neil on võimalik videosid oma mobiilidesse alla laadida. Ja nad ei taipa, et see 4G, mis hetkel on kiirelt asendumas 5G tehnoloogiaga, tähendab just seda, et üha rohkem ja rohkem mobiilimaste pannakse kõikjale meie ümber. Kahe mobiilimasti asemel tuleb kolm, mis on suunatud inimesele. Ja nagu sa ütlesid, see nähtamatu mikrolainekiirgus sõna otseses mõttes pommitab ja praeb meid kõiki kogu aeg. Meie aju ning kogu keha. Nii võib öelda, eks?

Dr Dietrich Klinghardt: Jah, muidugi. Me oleme keset lahtirulluvat ja kontrollimatut katastroofi. Õnneks on teisi riike, keda ma just mainisin, kes on selle ohu ära tabanud ning kehtestanud ohutusstandardid, mis on oluliselt kõrgemad kui need, mis meil siin. Ma tahan lisada wifi kohta kohvikutes, et me ei ole nii palju mures nende pärast, kes lähevad sinna ja kasutavad kahe tunni jooksul wifit. Ma olen mures nende pärast, kes seal töötavad ja on iga päev 8 tundi wifi keskkonnas. Ja ma olen mures inimeste pärast, kes magavad terve öö, wifi-ruuter sisse lülitatud, ja kelle naabruses on mobiilimast. Aju tapab just 24/7 ekspositsioon, mitte ühe- või kahetunnised wifi-sessioonid.

Jonathan Landsman: Soovitan kuulajatel pöörata erilist tähelepanu meie vestluse lõpuosale, kus dr Klinghardt ja mina räägime, millised on parimad viisid enda kaitsmiseks kodus ja kodu ümbruses. Sest nagu sa ütlesid, dr Klinghardt, kõik oleneb meie ekspositsiooni intensiivsusest ja kestusest.
Aga jätkame, dr Klinghardt, tegemist on väga suure probleemiga. Kuuleme seda kogu aeg, eriti loodusravi maailmas autismi kohta, oleme kuulnud vaktsiinidest ja seedeprobleemidest jne ja kõikidest nendest hädadest, mis on lastel, kui nad arenevad sünnist alates kuni esimeste eluaastateni. Milline seos on autismi ja wifi vahel? Mida te näete?

Dr Dietrich Klinghardt: Jah, ma võin vastata, et loomulikult on nende vahel äärmiselt tugev seos. Ma alguses vastaksin sellele teadusest lähtuvalt ning seejärel tuginedes meie kogemustele. Ma arvan, et George Carlo võis olla esimene, kes kirjutas teadusartikli selle kohta, et rasedatel naistel, kes viibisid suurema võimsusega wifi mõjuväljas, oli suurem tõenäosus sünnitada autistlik laps või laps, kellel hiljem diagnoositakse autism, või laps, kes kiirgusekspositsiooni tõttu on rohkem haavatav vaktsiinide suhtes ja muude epigeneetiliste, traumaatiliste kahjustuste suhtes. Tema oli esimene.

Samuti olen sellele küsimusele vastanud ühe väikese uuringuga. 
Meil oli 10 autistlikku ja 10 tervet last ning me mõõtsime selle piirkonna kiirgustaset, kus ema rasedana elas. Me saime tulemuseks, et need naised, kelle lapsel diagnoositi hiljem autism, olid raseduse ajal 20 korda tugevama wifi-kiirguse mõjuväljas. 20 korda suurem ekspositsioon kui tervete laste emadel. Ja just wifi on esimene ja ainus tegur, mille põhjal võib ennustada, kas lapsest, kes on ema kõhus, saab autist või mitte. See on väga oluline

Muidugi püüdsin ma seda uuringut ka avaldada, kuid ma ei suutnud leida kirjastajat, kes oleks olnud nõus seda tegema. Üks neist ütles mulle ausalt, et kui nad selle uuringu avaldavad, siis nad kaotavad igaveseks kõik telekomitööstuse sponsorid ja nad lihtsalt ei saa seda endale lubada. Ülejäänud olid minuga vähem ausad. Praegu on aga juba palju muid teadusartikleid, kus viidatakse seosele autismi ja loote kiirgusekspositsiooni vahel.

Üks huvitav number ühest teadusartiklist näitab, et kui ema nahka, ema keha mõjutavad teatud võimsusega wifi ja muud elektromagnetväljad, siis loodet ümbritsev emakas ja membraanid kontsentreerivad wifi 20-kordseks. See tähendab, et mis tahes mõõtmistulemused me saame väljaspool keha, see arv suureneb keha sees, kus on loode, 20-kordseks. See tähendab muidugi laastavat ekspositsiooni. 

Ja võib-olla veel viimane asi teiste riikide kohta. Hiinas peavad rasedad naised seaduse kohaselt kandma kiirguse eest kaitsvat varjestavat riiet üle kõhu, kus on loode. Politseinikud peavad tänaval rasedaid naisi kinni, et kontrollida, kas nad kannavad hõbeniitidega kaitseriiet. Me tuleme hiljem selle juurde tagasi. Kuid see on see, mida muud riigid teevad. Tahan siin lihtsalt tähelepanu juhtida teatud suunale.

Kui Ameerika on muutunud dementseks, mis suunas me väga kenasti liigume, siis Hiina, Venemaa ja Iraan on endiselt alles ning arenevad jõudsalt. Nii et see ei tähenda inimkonna lõppu, küll aga selle USA lõppu, keda me täna tunneme. Sul võivad olla kõik maailma tuumapommid ja -laevad või mis iganes, aga tulevikus sa ei ole enam võimeline neid ilma Hiina või Venemaa abita ehitama, sest sul ei ole enam vajalike oskustega töölisi ega töökäsi, kes seda teeksid. Sa ei saa ehitada tuumalennukikandjat käputäie autistlike töölistega.

Jonathan Landsman: Dr Klinghardt, ma loodan, et sellel Immuunkaitse konverentsil saab olema väga suur mõju, kindlasti kogu läänemaailmas. Seda infot on lihtne sõpradega jagada. Ma loodan, et keegi teeb seda just praegu. Ja ma arvan, dr Klinghardt, et kuna me käsitleme siin koduseid teemasid ja räägime wifist ja wifi-ruuteritest, siis mida arvata – juhul kui keegi veel pole tänaseni teadlik – kaugloetavatest arvestitest, mis on kinnitatud inimeste kodude välisseinale. Ja kui neid seal veel ei ole, siis palun olge valvel, et seda ei juhtuks. Inimesed magavad oma magamistubades, arvesti teisel pool seina. Ka rasedad naised. Ka vanemad inimesed, kellel on probleeme ajutegevusega.
Kui tõsine see võib olla?

Dr Dietrich Klinghardt: Väga. Kõik teadusuuringud näitavad kõikide wifi-allikate kumulatiivset toimet. Meil on kodus wifi-ruuter, kahjuks põhineb wifi-tehnoloogial ka enamik juhtmeta telefonidest, mida USAs kasutatakse. Ja nad töötavad 900 MHz sagedusalas ning kiirgavad kodudesse 24/7. Siis on meil beebimonitorid, väga suur kiirgusallikas. Maja turvasüsteem. Ja uueks lisandunud kiirgusallikaks on juba mõned aastad olnud kaugloetavad arvestid

Kaugloetavad arvestid toovad kodudesse laastavas koguses kiirgust. Enamasti läbib see maja horisontaalse lehena sellel kõrgusel, kus on kaugloetav arvesti. Seega on olemas viise selle kiirguse blokeerimiseks. Samuti on olemas viise, kuidas kaitsta oma kodu nutiarvesti vastu, kui sul seda veel ei ole. Soovitan külastada ühe meie kohaliku sõbra veebilehte; ta on algatanud nutiarvestite vastu üleilmse kampaania – Take Back Your Power. Ja oluline on ka koguda natuke teadmisi, kuidas sellest vabaneda. On olemas kogukondi, kus linnaplaneerijad ja -valitsus said altkäemaksu telekomitööstuselt. Nad võtsid vastu seadused. Kodanikel ei ole lubatud nutiarvestite vastu protestida, nii et nad on hukule määratud.

Võib-olla räägin oma esimesest juhtumist seoses nutiarvestitega. 
Ühel patsiendil oli kerge Parkinsoni tõbi ja haigus oli kenasti kontrolli all. Ta oli abielus sakslannaga ja ma olin ta perega üsna lähedane. Kuid vaatamata minu ravile läks tema tervis järsku allamäge, tema Parkinsoni tõbi halvenes äkitselt üleöö. Me nägime kurja vaeva, kuid ei suutnud põhjust välja selgitada. Kuue kuu pärast oli ta surnud. Siis ma läksin nende koju ja nägin nutiarvestit. See oli paigaldatud 2 päeva enne seda, kui ta tervis allamäge läks. Siin on täiesti selge seos selle inimese surma ja nutiarvesti vahel. 

Põhimõtteliselt paigaldas elektrifirma selle arvesti ilma inimesi teavitamata. Sisuliselt on tegemist ettevõtte poolt toime pandud ettekavatsematu tapmisega. Ja muidugi on USA vastu võtnud seadused, mis kaitsevad neid tööstusi ja sa ei saa neid ka kohtusse kaevata. Ja see peab muutuma. On vaja väga suurt muutust, et kaitsta Ameerika kodanikke. See on vist ainuke riik maailmas, kes ohverdab oma kodanikke. Meil on fluor joogivees. Meil, Californias, sunnitakse peale vaktsiine, ükskõik kas sa oled geneetiliselt võimeline neid taluma või mitte. 25  % inimestest ei ole. Meil on glüfosaat toidus. See on ainuke riik maailmas, kes ükskõik millise kasumi või võimu nimel tapab, ohverdab oma kodanikke. See peab muutuma. 

Tead, ma olen vastandina sulle ja enamikule inimestele, kes kuulavad, siin Ameerikas omal vabal valikul, sest ma armastan seda riiki ning ma tegelikult soovin, et see riik saaks taas võimsaks. Ma kolisin siia 1982. aastal, kui Ameerika oli võimas, kuid ta on kaotanud palju oma särast, saastatud ajude tõttu. Ameerika kodanikud ei ole enam need, kes nad olid siis, kui mina siia tulin. Ja ma tahaksin näha muutust selles veel oma eluajal. Ma tahan aidata teil seda taastada. Ma ei ole kuri inimene ja ma ei ole ka tööstuse või poliitikute vastu. Kuid inimesi on eksitatud. Mitte keegi ei ole suurt pilti kokku pannud. Tegemist on kontsentreeritud jõupingutustega inimaju hävitamiseks Põhja-Ameerikas. Tegemist on kollektiivse enesetapuga, mille me peame peatama.

Jonathan Landsman: Dr Klinghardt, on veel üks murekoht, mida tahaks sellel Immuunkaitse konverentsil välja tuua, eriti seoses juhtmevaba tehnoloogia tulekuga, ehk siis üleskutse kõikidele vanematele, kes saadavad oma lapsed kooli. Ja loomulikult on see suurepärane mõte – saata oma lapsed kuhugi, kus nad saavad hea hariduse, et olla tulevikus kasulikud ühiskonnaliikmed. Samas ma tean, et teil on palju infot, et hoiatada wifi kohta, mis on koolimajades. On mul õigus?

Dr Dietrich Klinghardt: Kindlasti. Ma räägin sellest. Ma olen tihedalt seotud Inglismaa koolisüsteemiga ja ma pean loenguid koolide juhtkondadele, õpetajatele ja lapsevanematele. On väga selge, et sellest hetkest alates, kui kooli paigaldatakse wifi, tekib suur protsent lapsi, kelle õpitulemused halvenevad märkimisväärselt, kelle tervis halveneb. See on kõik avaldatud teadusartiklites. Nende tervis halveneb oluliselt [wifi] mõju tõttu immuunsüsteemile. See mõjutab ka laste käitumist: nad muutuvad hüperaktiivseteks, ei maga enam öösiti, neil tekivad nahahaigused, neuroloogilised probleemid. See kõik on väga-väga selge. 

Minu sõber Magda Havas Kanadast võitleb väga aktiivselt sellel rindel. Meil on õnnestunud saavutada wifi eemaldamine mitmetest Inglismaa koolidest. Prantsusmaal teatakse seda teemat väga-väga hästi. Viimane Prantsuse valitsus oli väga mõistlik. Minu teada eemaldasid nad wifi kõikidest koolidest. Niisiis kasutavad nad juhtmega ühendusi. Nad töötavad küll endiselt arvutitega, kuid see on korraldatud selliselt, et kasutatakse juhtmega ühendusi. Ja kus see ei ole võimalik, siis lülitatakse wifi vajadusel sisse, näiteks arvutitundide ajaks ja tundides, kui on vaja arvutist midagi alla laadida. Siis lülitatakse wifi sisse ainult selleks hetkeks. Seda ei ole rohkem kui üheks või kaheks tunniks päevas. Mis jällegi vähendab märkimisväärselt kumulatiivset ekspositsiooni. Niisiis on olemas viise, kuidas sellega toime tulla. Ja enamikul riigikoolidel on raha juhtmega ühenduste loomiseks, kus igal laual on oma netikaablipesa. See on täiesti ohutu.

Me töötasime kunagi Microsofti kõrval. Microsoft ei kasuta oma kontorites wifit. Nad kasutavad kiudoptilisi süsteeme, mis on palju paremad. Ja need on täiesti ohutud. Niisiis ettevõtted, kes on kommunikatsioonitööstuse tipus, ei kasuta juhtmevabu ühendusi. Nad kasutavad lairiba- või kiudoptilisi ühendusi. Niisiis on see laastav õpilastele ja muidugi on nad sellest sõltuvad. Tahaksin nimetada siin ühte tegurit, mis muudab inimesed oluliselt tundlikumaks wifi suhtes. Jah, on olemas geneetilised tegurid ja mõned muud asjad veel, kuid võrrandi tähtsaim pool on toksiliste metallide akumulatsioon kehas. Metallid on mikrolainetele antenniks, need resoneerivad mikrolainetega kaasa

Ja me näeme meie inimestel keha koormava alumiiniumi taseme tohutut tõusu. Ja jällegi on Ameerika see riik, kes hullumeelselt piserdab alumiiniumi õhku, püüdes temperatuuri mõjutada ja päiksekiiri kõrvale suunata. Meie õhuanalüüsid on täiesti katastroofilised. Meil on vihmavee analüüsid, mis näitavad, et selles sisaldub katastroofilises koguses alumiiniumi, aga ka titaani, baariumi, strontsiumi ja teisi metalle. Ja me hingame seda kõike sisse. Lastel, enne kui nad on saanud pooleteise aastaseks, ei ole veel välja kujunenud vere-aju barjääri. Niisiis kõik, mida beebid metallidena, metallitolmuna, nanometallidena sisse hingavad, läheb otse ajju ja jääbki sinna. Ja sellest saab mikrolainetele antenn, mis saadab oma energia kesknärvisüsteemi. Metallidel on kalduvus jääda kesknärvisüsteemi pidama.

Kui emal oli raseduse ajal amalgaamplommid, siis teame, et elavhõbeda ekspositsioon lootele on väga kõrge; see liigub läbi platsenta otse tema ajju. Ja nendest lastest saavad õpilased, kes on 10-, 12- või 15-aastasena oluliselt haavatavamad wifi ekspositsiooni suhtes koolides.

Ma lisaksin veel ühe asja, mis on tõusuteel ja mille kohta viimase teadusartikli kirjutas Marco Ruggiero, mis näitab ühte teist aspekti, mis muudab meid haavatavaks ega keskendu nii palju kõikidele uuringutele, mis on tehtud selle kohta, kuidas wifi mõjub inimese rakkudele. 

Jah, Ateena Ülikool näitab, et see mõju on laastav. See hävitab umbes ühe seitsmendiku meie ensüümidest. Ensüüme pärsitakse või need hävitatakse. Meil on umbes 65 000 metaboolset ensüümi ja nende katse käigus 1/7 nendest muundus jäädavalt või hävines wifi mõjul.

Nii, see on üks asi. Kuid äärmiselt haavatav wifi suhtes on inimese mikrobioom – bakterid, kes meis elavad. Ja praegu me teame, et 80% meie immuunsusest moodustavad meis elavad mikroobid. Meil on mikroobid kopsudes – need kaitsevad meid patogeenide vastu, mida me sisse hingame.
Meil on mikrobioom, teatud valik mikroobe urgetes. Nad kaitsevad meid patogeenide eest, kes püüavad meie organismi siseneda. Nad võitlevad nendega ning ajavad need välja. Ja meil on mikroobid soolestikus, nagu me kõik teame. Nad mitte ainult ei kaitse meid sissetulevate parasiitide ja mikroobide ja patogeenide vastu, vaid nad on ka suur osa meie ainevahetussüsteemist. See tähendab, et nad tegelikult seedivad meie toitu meie jaoks ning seejärel muudavad selle toidu millekski, mida meie keha suudab omastada.

Paljud B-rühma vitamiinid toodetakse soolestikus. Me teame, et trüptofaan ja teised aminohapped toodetakse soolestiku bakterite poolt. Ja me teame, et praeguse hinnangu järgi on meie kehas 10 korda rohkem mikroobe kui meie enda keha rakke. Kui aga rääkida DNAst, siis on meis sadu kordi rohkem bakterite, seente ja viiruste kui meie endi DNAd. 

Kõik need mikroobid, ja seda näitab Ruggiero uurimus, on väga, väga haavatavad mikrolainete suhtes ning need täielikult hävitatakse, muundatakse või muteeritakse mikrolainete poolt. Ja seda tuleb arvesse võtta. See on meie immuunsüsteemi kõige tähtsam osa. See muundatakse jäädavalt. Ning seda lisaks muundamisele ja hävitamisele, mida põhjustavad glüfosaat ja atrasiin ja mõned muud herbitsiidid ja putukamürgid, mis meie kehasse satuvad. Need on väga suured probleemid. Ja uuring, mida valitsus kasutab, on väga hoolega valitud uuring, mis ei näita kahju. Kuid nad vaatasid valet süsteemi.

Jonathan Landsman: Jah, siin pole kahtlustki. Ma soovin, et inimesed pööraksid tähelepanu sellele, mida dr Klinghardt just rääkis raskmetallide toksilisusest, mis on nii tihedalt seotud wifiga, millega me kokku puutume. Wendy Myers – vaadake kindlasti tema Immuunkaitse konverentsi ettekannet raskmetallide toksilisuse kohta. Selles saates on ka muid ettekandeid, mis aitavad teid puhastuskuuri tegemisel. See on väga oluline.
Viide Wendy webilehele - https://myersdetox.com/
JA tema youtobe kanalile, kus on ka väga palju väärt infot :
https://www.youtube.com/channel/UCew-fc5V_eA7osRgBTn9SVQ

On nii palju aspekte, millel peatuda, kuid kiiresti mainiksin Magda Havast Kanadas, keda dr Klinghardt nimetas. Tasub tutvuda tema uuringutega, väga hea infoallikas. Ja dr Klinghardt nimetas minu head sõpra Josh Del Soli, kes on filmi Take Back Your Power looja. 


Soovitan vaadata tema kodulehte, mis on väga hea infoallikas siin USAs. Ja kolmandaks meie ühine hea sõber siin Natural Health 365-s dr Olle Johansson Rootsist, kes oli peaesineja Alzheimeri tõve ja dementsuse konverentsil. Selle saate korraldasin eelmisel aastal. Need, kes ostavad juurdepääsu Immuunkaitse konverentsile, saavad juurdepääsu ka Alzheimeri tõve ja dementsuse konverentsile. Ma soovitan seda tungivalt kõigile, kes on mures aju tervise pärast.

Dr Dietrich Klinghardt: Ma segan korraks vahele, sest on veel üks tähtis asi, mida ma tahan öelda seoses raskemetallidega. On olemas üks uuring, mis näitab, et kui inimesel on suus amalgaamplommid, siis wifi ekspositsiooni mõjul vabaneb neist täidistest elavhõbedat ning tekib elavhõbedaaur. Niisiis need täidised lahustuvad kiirendatud tempos. Elavhõbedaaur jääb pidama kesknärvisüsteemi. Ainult 20  % sellest tuleb kehast välja, 80% aga kandub hammastest jäädavalt ajju. See on üks asi.

Teine aspekt tuleneb George Carlo uuringutest, mis näitavad, et wifi ekspositsioon blokeerib eriti ensüüme, mida meil on vaja keha puhastumiseks metallidest. See tähendab, et metallid jäävad meie kehasse lõksu sellest hetkest, mil me satume wifi mõjuvälja. Kus me kõik olemegi. Niisiis raskmetallide toksilisus, mis on olnud minu valdkond meditsiinis üle 40 aasta. See on väga suur probleem. Mõistmine, et metallid meis teevad meid haavatavaks wifi suhtes ja et wifi tegelikult tagab selle, et metallid jäävad meie kehasse. Ja mitte ainult seda, vaid ta ka lahustab metalle kus iganes need ka ei asuks ning muudab need uuesti bioaktiivseks. Need on väga suured probleemid.

Jonathan Landsman: Dr Klinghardt, mul on väga hea meel, et te selle välja tõite. Dr Stuart Nunnally, Rahvusvahelise suu meditsiini ja toksikoloogia akadeemia viimane president, on üks meie esinejatest siin Immuunkaitse konverentsil. Kuulake kindlasti tema ettekannet. Me rääkisime kehvast suutervisest ja ka elavhõbeda baasil tehtud hõbeplommidest. See on väga tõsine probleem, dr Klinghardt.

Nüüd aga läheme ühe teise väga tõsise probleemi juurde, millest inimesed pidevalt räägivad, ja nad võtavad unetablette unehäirete pärast, mida me siin näeme. Kuid pole piisavalt arste, kes räägiks nagu teie, dr Klinghardt, oma patsientidega sellest, milline on nende magamistoa keskkond. Wifi-ruuteritega, mobiiltelefon pea kõrval. Ma tean nii palju teismelisi ja 20-, isegi 30-aastaseid ja vanemaid inimesi, kes jätavad mobiiltelefonid öösel oma voodi lähedale.

Palun rääkige meile, milline on seos juhtmevaba tehnoloogia ja unehäirete vahel, millest me praegu nii palju kuuleme.

Dr Dietrich Klinghardt: Jah, loomulikult, unetus. Ja väga vähesed räägivad sellest õigesti. Unetus, mis meil praegu valitseb laialdaselt läänemaailmas, on tegelikult ajupõletiku tagajärg. Ja suurimaks põletiku tekitajaks ajus on mikrolained. See on teadustöödes avaldatud. Ma arvan, et iga teine hiljutine uuring mikrolainetest nimetab põletikku. Põletikuteed meie kehas aktiveeritakse. See on üks asi.

Teine asi on see, et inimestel tekib unetus wifi tõttu, kui neil on ajus metalle. Metalle, mida seal ei peaks olema. Kui sa oled olnud lootena eksponeeritud elavhõbedaaurule oma ema amalgaamplommidest ning seejärel saanud veel mõned vaktsiinid elavhõbeda ja alumiiniumi adjuvantidega, siis need kõik jõuavad su ajju. Siin on teatud lävi. Muidugi, noore inimesena te kasvate sellest välja. Niikaua kui ajurakud paljunevad, lahjendavad nad metallide sisaldust iga kord, kui rakk pooldub.

Järgmises rakus on juba poole vähem toksiine kui oli enne pooldumist. Nii et mõnda aega te just nagu kasvaksite probleemist ette. Kuid kui te jõuate teatud vanusesse, siis bioakumulatsioon suureneb tänu toidule, vaktsiinidele, kõigele, mida te sisse hingate. Praegu me tegeleme püsivate lennukijälgedega taevas, kust sajab meie peale metalle. Ja neid on vees ja toidus. Alumiiniumi sisaldus on kõiges tohutult kasvanud.

Niisiis seal on teatud lävi ja kui me selle ületame, siis kannatame unetuse all. Siis on muidugi esimeseks sammuks kaitsta oma keha wifi eest. Ja me isegi ei räägi vähist, kuid me teame oma uuringutest, et selle riskiga tuleb arvestada. Kui sul on mobiiltelefon vastu kõrva ja see on aktiivne, siis mida rohkem tunde päevas sa selle kiirgusega kokku puutud, seda suurem on sinu vähirisk.

Ent vähk tuleb, eelkõige ajuvähk, kilpnäärmevähk, melanoomid, need tulevad umbes 20–25-aastase viivitusega. Me näeme seda juba praegu. Mina tegutsen valdkonnas, mis tegeleb nende inimeste aitamisega, ehk siis meile on see hea. Mida rohkem vähki, neuroloogilisi haigusi meil on, seda rohkem patsiente me endale saame. Super. Väga hea meie ärile. Aga ma kinnitan teile, et me oleksime palju õnnelikumad, kui me ei näeks enam ühtegi patsienti, kui see hullumeelsus lõpeks.

On tehtud uuringuid, mis näitavad, et wifi blokeerib meie GABA (gamma amino-võihappe) retseptoreid. GABA on rahustav neurotransmitter. Me teame, et wifi põhjustab ajupõletikku ning olenevalt sellest, millises aju osas on põletik, tekivad ka erinevad sümptomid. Meie peamine unetuse ravi on täielik kaitse elektromagnetilise kiirguse eest. Mitte ainult wifi, vaid ka muude elektromagnetkiirguse allikate eest. Ja see on enamasti vägagi tehtav enamikes kodudes.

Me soovitame inimestele, kui see neil võimalik on, hankida endale Samina voodisüsteemi (Samina Bed System), mida kutsutakse Saminaks. Sellel on madrats, mis on valmistatud looduslikust materjalist, mis imeb endasse niiskuse, mida keha öösel eritab, ja vabastab selle niiskuse päeval. Põhjus, miks ma sellest räägin, on see, et unetuse ja madratsisse kogunenud niiskuse vahel on seos: niiskus muudab madratsi mikrolaine vastuvõtjaks. Vee sisaldus selles. Me mõõtsime mõningaid voodisüsteeme – hallitavaid voodeid, mis on nii populaarsed – Sleep Numberi ja teiste tootjate omi.

 Me kaalusime mõningaid neist madratsitest, kui inimesed need endale ostsid, ja aasta pärast olid need 12 naela [u 5,4 kg] raskemad kui aasta varem. See kõik on akumuleerunud higi, mis jääb madratsisse ning nendes madratsites hakkab kasvama hallitus. Ja kindlasti on seos unetuse ning hallitusega kokkupuute vahel. Muide, me ei ole seda teemat küll veel puudutanud, aga hallitus meie kodudes muutub oluliselt mürgisemaks ja toodab palju rohkem mükotoksiine, kui see hallitus eksisteerib wifi-väljas, mikrolaineväljas. Mikrolained suurendavad hallituse kasvu, eri tüüpi hallituse kasvu. Ja see hallitus toodab palju rohkem spoore, sest ka hallitus ise tajub, et teda rünnatakse, ning püüab seetõttu kiiremini paljuneda. Ja mükotoksiinid, mis vabanevad, on oluliselt mürgisemad. Niisiis on olemas otsene seos hallitusest põhjustatud haiguste laine ja wifi vahel.

Ja inimesed ei vii neid asju omavahel kokku. Tegelikult ei ole selles süüdi mitte see vaene hallitus, vaid wifi, mis seda hallitust tagant kihutab. Niisiis on olemas väga tihe seos hallituse ja wifi vahel ning madratsid meie kodus mängivad selles olulist rolli. Samuti meie kokkupuude wifiga öösel. Kui me ravime unetust, siis me uurime neid erinevaid aspekte. Me uurime madratsit, wifit ja uurime metalle ajus. Me peame tegelema nende kolme teemaga väga edukalt, kus kõik teised sellega hakkama ei saa.

Seni ei ole veel välja töötatud ravimit, mis ennistaks organismi taastava une. Ma teame, et öösel on aju lümfisüsteem ehk glümfaatiline süsteem aktiivne ja aju puhastub öösel mürkidest. Kuid ainult sel juhul, kui sa oled sügavas deltaunes.

Kui sa tood oma koju wifi, ja wifist hullem on juhtmeta telefon, sest see töötab sagedusel 10–12 Hz, siis see hoiab sind kõrgel alfa-sagedusel. Sa ei saa kunagi minna madalamale ajurütmile niinimetatud sünkroniseerimise tõttu. Nimelt matkib aju alati keskkonna rütmi.

Niisiis, sügavat taastavat und on vaja selleks, et aju saaks öösel mürkidest puhastuda. Kui inimesed magavad wifi-väljas, siis nende aju ei saa mürkidest puhastuda. Nii on võimalik toime tulla aasta või paar, teismelisena võib-olla viis, kuid samal ajal toimub looduslik metallide bioakumulatsioon, metallide kontsentratsioon ajus suureneb üha enam. See omakorda viib pöördepunktini, kus sa ärkad ühel hommikul ja sa pole maganud ega puhanud ning sa ei tea, kuidas sellest olukorrast välja tulla. Ja enamik inimesi haarab mõistagi unetablettide järele. 

Siinkohal tahan tuua ühe näite ühe uuringu põhjal, mille läbiviimisega oli seotud ka minu psühhiaatrist vend ning mis lõpetas minu jaoks unetablettide kasutamise.

Nimelt uurisid nad vaaliumi, täpsemalt vaaliumi tekitatud biomarkereid kehas. Nad leidsid patsiendil, kes oli tarvitanud vaaliumi ühe nädala jooksul, 30 aastat hiljem selle ühenädalase vaaliumi tarbimise jälgi tema rasvkoest, sh ka ajust. 30 aastat pärast vaaliumi tarbimist 5 või 6 päeva, see oli ainuke periood, mil patsient seda ravimit võttis. Enamik USAs kasutatavatest unerohtudest on vaaliumipõhised. Paljusid uuemaid ravimeid ei ole kunagi pikaajaliste mõjude osas uuritud. Niisiis on see metsik maailm.

Kuid meie unetuse ravi algab alati wifi väljalülitamisega, magamistoa puhastamisega paljudel erinevatel viisidel ja aju puhastamisega metallidest. Enamikel juhtudel toob see kaasa edu. Meie patsiendid on saanud sel viisil tagasi taastava une.

Jonathan Landsman: Niisiis, dr Klinghardt, oleme lähenemas oma saate lõpule. Mõistagi on see, millest me räägime, nähtamatu nii paljude inimeste jaoks, kuid tore on see, et me saame anda tagasisidet. Me saame näidata inimestele, kui mürgine võib üks keskkond olla. Palun rääkige mõni minut sellest, kuidas me saame oma ekspositsiooni mõõta, ning enne saate lõppu rääkige palun viisidest, kuidas te aitate oma patsientidel end kodus ja kodu ümbruses kaitsta.

Dr Dietrich Klinghardt: Loomulikult. Hea asi wifi mõõtmise juures on see, et see on seotud füüsikaga. Ja füüsikas on olemas instrumendid, millega saab mõõta meid ümbritseva kiirguse amplituudi ja sagedusvahemikku. Me kasutame Saksa ettevõtte Gigahertz Solutions mõõturit 35C, mis on üldiselt sobiv selleks, et mõõta wifi tugevust, amplituudi ja võimsustihedust erinevates kohtades meie kodus. USAs on saadaval ka odavamaid mõõtureid, kuid need on vähem spetsiifilised. Aga ma soovitan uurida Magda Havase kodulehte https://magdahavas.com/, sealt leiab alati viimaseid soovitusi uusimate instrumentide kohta.

Probleem on selles, et tööstus ei maga. Läksme üle 3G-lt 4G-le, mis vajab teistsuguseid mõõtevahemikke ning nüüd läheme üle 5G-le, mida see instrument ei saa enam mõõta. Niisiis on siin probleem. On olemas ka dosimeetrid, mis on fantastilised. See on mõõtur, mida sa kannad oma keha küljes ja mis mõõdab su kumulatiivset ekspositsiooni kogu päeva jooksul, ükskõik kuhu sa lähed. 

Aga jällegi, soovitan teil minna Magda kodulehele ja uurida, mida ta parajasti soovitab. Me oleme paljudel juhtudel loobunud mõõtmistest, sest alati on midagi, mida sa ei suuda tabada. Näiteks Tetra, madala sagedusega väli, mida kasutavad politsei ja kiirabi ning millel on laastav mõju inimeste tervisele. Selle mõõtmiseks on vaja teist instrumenti. Meile on endiselt oluline mõõta magnetvälja ja kehas olevat pinget. 

Aastaid tagasi lugesin Klinghardti Akadeemias kursust „Luues tervislikku kodu“, mis on saadaval Klinghardti Akadeemia kodulehel. Selles videos me näitame kõiki mõõtmisi, mida me soovitame inimestel läbi viia: keha pinge, kodu magnetvälja ja wifi ekspositsiooni mõõtmised, mis me tegime mõõturiga 35C. See annab meile väga head selged numbrid. 

Kuid me teame nüüd, et kui sul on kodus juhtmeta telefon, mis on nüüd välja suremas, kuna inimestel on mobiiltelefonid, aga kui sul on aga juhtmeta telefon, siis saa sellest kiiresti lahti, mine elektroonikapoodi Radio Shack ja osta endale 20 dollari eest juhtmega telefon. Sul võib olla kodus mitu telefonipistikupesa, kui vajad neid erinevates kohtades. Seda esiteks.

Teiseks, mobiiltelefoni tuleb kasutada vastutustundlikult. Me ei muretse nii väga nende pärast, kes räägivad mobiiliga lühikest aega, kuna see on või vähemalt peaks olema üsna lühiajaline ekspositsioon. Kui sa aga räägid mobiiltelefoniga kauem kui 1 minut, siis on üks hiljutine uuring Epstein-Barri viiruse kohta, mis näitab, et 7-minutiline telefonikõne võib alatiseks aktiveerida sinu Epstein-Barri viiruse. See viirus põhjustab rinna-, kilpnäärme- ja eesnäärmevähki, pahaloomuliste lümfoomide teket jms. Üksainus 7-minutiline kõne aktiveerib Epstein-Barri viiruse. See on alles näitaja!

https://magdahavas.com/cell-phones-head-blemishes-in-adolescents-is-it-melanoma/

Mida me soovitame inimestel teha, on kasutada Bluetoothi süsteemi, kus valjuhääldi on su rinna kõrgusel, kehast eemal ja heli liigub kõrvadesse läbi plasttorude. Kui on vaja teha mõni pikem telefonikõne, siis ainult nendega. Või kasuta valjuhääldit, et hoida telefoni kehast eemal. See tähendab ka, et sa ei puutu telefoni oma kätega. Need on mõned üldised reeglid.

Kolmandaks, kuidas kaitsta oma kodu lähedal olevatest mobiilmastidest ja naabrite juurest tulevate raadiolainete eest? Selleks soovitame Saksa ehitusbioloogia süsteemi. Nad on välja töötanud seinavärvid, mida saab kanda maja välis- ja siseseintele. Tegemist on grafiitvärviga, mis on elektrit juhtiv. See loob põhimõtteliselt Faraday puuri, mis tuleb maandada oma elektrisüsteemi kaitsemaanduskontakti. Nad on välja arendanud ka kaitsvad kardinad, mis on valmistatud hõbeniitidega kangast, mis juhib sissetulevad raadiolained eemale. Seda teeme me praktiliselt kõikide oma klientidega.

Kui see pole võimalik, siis on olemas niinimetatud une pelgupaik, mis näeb välja nagu sääsevõrk, mis tõmmatakse üle voodi ja mis vähendab selle sees olevat kiirgust ühe kümnetuhandikuni. Neid saab vaadata meie sõbra Lynni kodulehelt;


Tema müüb neid võrke ja ka kaitseriideid meie klientidele. 

Me tõesti soovitame tungivalt, et iga laps kogu maailmas magaks selle all, et ta oleks kaitstud. Ja kui sul on all naabrid, siis tuleb ka voodipõhi kaasata sellesse võrku. Nii tekib põhimõtteliselt jällegi Faraday puur, kus sa magad. Mina magan selle all, samuti paljud mu patsiendid. Kindlasti panevad kõik vanemad, kes mind kuulda võtavad, oma lapsed selle alla magama. Tulemused on fenomenaalsed. Meil on olnud palju autismist tervenemisi tänu sellele ühele meetodile, kus laps pannakse Faraday puuri alla. Kahe aasta jooksul on paljud neist paranenud ilma ühegi biokeemilise sekkumiseta.

Olemas on ka päevaaja strateegiad. Kui meil on vaja kasutada wifi-ruuterit, siis lülita see sisse ainult siis, kui sul on seda vaja, kui sa seda tõepoolest kasutad. Siis on olemas Stetzeri filtrid. Need vähendavad elektrisüsteemist tulenevaid vooluhäireid seintes olevates juhtmetes, mis nüüd kõik edastavad ka internetti. Sa võid elektrijuhtmete kaudu internetti minna. Ja see tekitab majas välja, igas toas, kus on elektripistikud. See ei ole vaid pelgalt 60-hertsine pulseeriv väli, vaid selle peal on ka lisakandam, mida kutsutakse saastelektriks. See tähendab kogu internetti pluss miljon muud asja. Ja meie rakud kuulevad seda ja satuvad segadusse. Stetzer filtreerib lihtsa süsteemina ehk kondenseerib. Stetzeri filtrid pannakse pistikuna seinakontakti ja need vähendavad saastelektrit oluliselt.

Ja taas mainin Magda Havast, kelle kodulehel https://magdahavas.com/ on suurepärane video, mis näitab paari drastilist juhtumit ühe Parkinsoni patsiendi ja veel mõnede teiste paranemisest. Pärast Stetzeri filtrite paigaldamist lõppes neil värisemine. Kui filtrid eemaldati, tuli värisemine tagasi. See on üks osa päevaaja strateegiast: kasuta wifit, kui sul see on, ainult selle lühikese aja jooksul, mil sa pead midagi internetist otsima või alla laadima, ja siis lülita kohe wifi välja. Katkesta otsekohe ühendus.

Üks teema on ka uued elavhõbedat sisaldavad kompaktsed fluorestsentslambid, mis oma konstruktsioonist tingituna kiirgavad kõrvalproduktina mikrolaineid. Neist tuleb vabaneda, nad on äärmiselt ohtlikud. Jällegi, Magda Havas on juhtisik. Ta on bioloogiaprofessor Kanadas, niisiis pole ta asjaarmastaja. Ta on väga lugupeetud professor. See ei ole tühine asi. Lambid, mis wifit võimendavad, on väga suur probleem. Kindlasti ei mingeid juhtmeta telefone kodus. Ja ma arvan, et selle saate jaoks esialgu piisab. Muidugi tuleb teil võidelda nutiarvestite vastu ja end sel teemal veidi harida. Te võite kaitsta end selle eest, paigaldades paar alumiiniumfooliumi kihti nutiarvesti ja oma kodu vahele. See on kõige algelisem viis selle mõju vähendamiseks.

Ja muidugi, on ka kehasisene kaitse, mida te saate teha. On olemas rosmariinitinktuur, mis on väga efektiivne ja mis vähendab oksüdatiivset stressi, põletikulist stressi, mida põhjustab wifi. Teine on taruvaigutinktuur. Ma kasutan ise ettevõtte BioPureUS.com tooteid ja need on fantastilised. Kui neid targalt tarvitada, on võimalik oma keha teatud tasemeni kaitsta. 

Üks asi, mida igaühel oleks vaja teha, on vabaneda metallidest oma ajus. Me kasutame selleks ioonilist jalavanni. Ma ise kasutan ettevõtte Ki Science’i oma. Nende iooniline jalavann maksab umbes 500 dollarit. See on fantastiline vahend. Meil on üks avaldamata uuring, mille kohaselt pärast ühtainsat 30-minutilist sellist jalavanni suureneb alumiiniumi väljutamine neerudest 600%. Ja see on ääretult suur arv. Ilma igasuguse keemia kasutamiseta. Niisiis, ära unusta end kaitsta wifi eest, see käib käsikäes metallidest puhastamisega. Ja me leidsime ka, kuidas suuresti vähendada inimestel elektroülitundlikkust. Me polegi jõudnud sellest rääkida, see on nagu elektriallergia. Me saame seda tublisti vähendada, andes inimestele üsna suures koguses metüülfolaati. Selle nipi avastasime siin kabinetis ja see töötab väga hästi.

Jonathan Landsman: Dr Klinghardt, te olete täna väga palju meiega jaganud. Muidugi võivad inimesed lisaks vaadata ka Klinghardti Akadeemia kodulehelt ning teid leiab ka Sophia Terviseinstituudist. Dr. Klinghardt on sealt kättesaadav, samuti kogu tema meeskond. Suurepärane infoallikas. Dr Klinghardt, suur tänu teile, et leidsite meie jaoks aega, ja suur tänu ka kõikidele kuulajatele, kes olid täna koos meiega. Kui te soovite selle saate koopiat ja kõiki teisi Immuunkaitse konverentsi ettekandeid, siis lihtsalt klikkige bännerile siin lehel. Aitäh veel kord, et te osalesite Immuunkaitse konverentsil. Peatse kohtumiseni ja kõike head!

https://vimeo.com/280228273


Viide originaaltõlkele :
https://www.ksa.ee/ksa-blogi/dr-dietrich-klinghardt-traadivaba-tehnoloogia-tervisemojud?fbclid=IwAR2muqg84K4_z5HSRUbUXbo04Oyfw0LFt4KU-JnFvZdhPaRQNNlzunA8SfU

Kommentaarid

Populaarsed postitused