Järgmised 44 päeva suhkruvabalt

Suhkur - kui valge surm.

Suhkur on meie kõigi elus vähemal või rohkemal määral. Mäletan lapsepõlvest, et isa pani suure tassi tee peale ( oli ilmselt ca 300-400 ml) alati 7 teelusika täit suhkurt.

See oli nagu AAMEN - kirikus ja nii oli  see alati.

Ajendatuna ETV pealt jooksnud suhkrufilmist otsustasin endale esitada väljakutse - min kuni aprilli lõpuni loobuda suhkru tarbimisest nii palju, kui võimalik.
Vähemalt esimene päev on läinud väga edukalt - julgen öelda, et tänane suhkrutarbimine oli 0.

Mõistes, et 4 gr suhkurt = 1 teelusika täiega - siis kõlab see päris pööraselt.

Kui poistega laupäeval selle filmi ära vaatasime, siis väiksemaga läksime kohe külmkapi kallale ja vaatasime, mis meil siis on seal, mille suhkru määra saame mõõta.

Kõige tavalisem (no kui on just tavaline ) köögiskyr - 400 gr pakend sisalab 4 teelusikatäit suhkrut. Hetkel ta istub seal kapis ja ootab oma tarbimiskorda.

Varjatud suhkurt on väga väga paljudes toodetes. Kui tsiteerida filmi, siis seal öeldi selgelt, et kui kaupluste riiulitelt ära korjata kõik suhkrusisaldusega tooted, siis jääks riiulitele alles vaid 20% toodetest. Juba  see fakt peaks andma aimu, kui palju meil tegelikult suhkurt kasutatakse.

Filmis öeldi ka seda, et suhkur on suhkur - ei ole vahet , kas see on pruun, valge või muud värvi - kehale mõjub ta ikkagi. 
Kui eristus väga selge fakt, et tooted, mis sisaldavad erineval moel varjatud suhkurt ja on justkui kaloraazilt ok - see päris nii paraku ei ole. 
 
Mis kõige nukram fakt selgus, et suhkrul on määrav roll ka meie tervisele sh liigeshaigused, südamehaigused, neerudetööd mõjutav, vägagi mängib rolli diabeedi kujunemisel ja kõige śokeerivam oli see fakt, et vaid 18 päeva kulub selleks, et maksatöö häiruks ja maks läheks rasva - seda juhul, kui tarbid igapäevaselt 40 teelusikatäit suhkurt, mida tegelikult kahjuks eneseteadmata teevad väga paljud inimesed ja nagu tundub, siis olen ka mina ise kuulnud nende hulka.

Sina - kes sa seda blogi lugema oled sattunud, vaata edaspidi ise toiduaineid mida tarbid ja millede peal on toitumisalane info kirjas, kui palju suhkrut on 100 grammis tootes. 
Jäta meelde et -
4 gr suhkurt = 1 teelusika täiega - sealt juba oskad ise edasi arvestada.
Püüan nüüd kord nädalas anda tagasidet, kuidas minu väljakutse sujunud on, millised muutused on minu kehaga, meeleoluga jms. Vaatame, mis looma hakkab.

Selge on see, et oma elu muudame igaüks ise ja kõik algab eelkõige  ISEENDAST.

Kommentaarid

  1. Tagasiside:
    Sain selle 44 päevase perioodiga päris hästi hakkama va kaks momenti, kui olin 3 päeva kodust eemal ja toidukohas oli siiski toidul suhkrut sees. Järgmisel päeval, kui olin juba kodus ning enam suhkrut ei tarbinud, tekkisid mul n.ö võõrutusnähud ja päris korralikult. Õhtuks pea valutas , kuigi vett jõin ma piisavalt, enesetunne oli halb ja olemine oli uimane - ehk siis justkui oleksin haige olnud. ca nädala lõpuks oli olemine juba parem, kuid oma 2-3 päeva võttis aega, kui see nö võõrutusnähud täielikult möödusid.
    Keha sai selle 44 päevaga 4 kg kergemaks.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused