Parasiidid meie kehas


http://www.ejs.ee/podralihast-leiti-silmatorkav-parasiit/?fbclid=IwAR0vQdnJ9FligXacydID8dQM9kcuR5hOb_d1F9wln61WoARIDStQzZRi1u8

Võimalik, et paljudele on üllatus, et meie kehas on parasiidid, aga paraku nad on.

Parasiidid on ka meie isude põhjustajateks.

Meditsiin pidevalt areneb , kuid ometi tekib haiguseid aina enam juurde.


Küsimus: miks haigete arv jätkab kasvamist?

Räägitakse ju peaaegu samatihti ka meditsiini suurepärastest saavutustest.  Kui rääkida haiguste tekkepõhjustest, siis praktiliselt üldse ei puudutata esmapilgul väga lihtsaid,  parasiitide- ja mikroelementide defitsiidi temaatikaid. Tähelepanu ei pöörata ka organeid ning kudesid mõjutavat toksiinide ning raskemetallide koormusele.

Vene arstid I.I. Metshnikov (1901, 1902); V.P Podjapolski, N.P Dedov (1937); V.L Gribelski (1948, 1953); G.G. Smirnov (1952); .L Gribelski ja G.I Kilnikova (1967) ja teised tõestasid oma töödes selgelt, et nakkushaiguste ühtedeks „initsiaatoriteks“ on migreeruvad askariidide-, ankilostoomide-, toksokaride-, trihhinellide ja teiste helmintide vastsed, kes parasiteerivad nii kuse-suguelundkonna kudedes, kui ka väljaspool kudesid. Pealeselle on helmindid faktoriteks, mis põhjustavad kuse-suguelundkonna haiguste raskemat kulgemist (B.A. Astafjev 1975).
Parasiitidel on ka parasiidid – helmindid kannavad edasi patogeenseid mikroobe, viiruseid, algloomi ja teisi ärritajaid. Kuna helmintide vastsed, tungides kudedesse, lõhuvad neid mehhaaniliselt, annavad nad võimaluse enda kantavate haigustekitajate sissetungiks organismi. 

Helmintide parasiteerumine tekitab põletikulise reaktsiooni. Põletikule vastab organism aga keerulise kaitsereaktsiooniga, milles osalevad mikroelemendid. Tsink, seleen, jood, räni, mangaan, kroom ja vask suunatakse põletikku siduma ja patogeenset ärritajat likvideerima (ennekõike toksiinid, mida parasiidid eritavad, aga ka immuunsüsteemi poolt tapetud mikroorganismide laguproduktid). 

Immuunreaktsioon aga peab toimima nii lokaalselt, kui organismi terviktasandil. Nii on näiteks helmindid võimelised muutma immuunreaktsiooni (immuunoglobuliin A eritus) ja kutsuvad esile allergilise reaktsiooni, mis omakorda viib kogu immuunsüsteemi töö nõrgestamiseni. 


Soolestikus, organites ja kudedes parasiteerivad mikroorganismid on mikroelementide, toitainete, hormoonide ja ensüümide esmatarbijateks. Inimene saab kätte selle, mis neist üle jääb. Nii tekib immuunsüsteemi töövõime langus ja mikroelementide defitsiit.  

Parasiitide bioloogiat tundvad spetsialistid teavad, et kõige tavalisemad naaskelsabad, ümarussid, piugussid, ankülostoomid kutsuvad esile põletikke, kudede tihenemisi, liiteid, kasvajaid ja infektsioone.  Parasiidid aga elavad ka veresoonkonnas, lümfisüsteemis, kuse-suguorgansüsteemis jne.  

Parasiitidel puuduvad inmorganismis keelatud kohad, nad on võimelised tungima kõikjale

Tuginedes maailma meditsiinikirjandusele on 60 % kroonilistest ja onkoloogilistest haigustest põhjustatud helmintide poolt. Pidev võitlus võõraste antigeenidega kurnab ära immuunsüsteemi ja annab võimaluse selliste haiguste arenguks, mis tavalistele ravimeetoditele ei allu.

Kuse-suguelundkonna infektsioone (klamüdioos, trihhomonoos, mükoplasmoos jt.) ja põletikke ravitakse antibiootikumidega, kuid parasiitide roll nende protsesside kulgemises ja tekkes jäetakse tähelepanuta.



Mitte ükski füsioloogiline protsess organismis või informatsiooni ülekanne geenidelt rakkudele ei saa organismis toimuda ilma mikroelementide: tsink, seleen, jood, mangaan, kroom, vask ja räni osaluseta.

Tsink  - (Lastonde) omab toksiinide- ja viirustevastast toimet, osaleb regeneratsiooniprotsessides ning suguhormoonide tootmises.

Seleen -  pidurdab põletikulisi- ja kasvaja-protsesse ja osaleb türoidsete hormoonide sünteesis.

Mangaan ja kroom -  pidurdavad allergiliste reaktsioonide arengut ning osalevad nais-suguhormoonide sünteesis.

Jood  - osaleb kilpnäärme hormoonide sünteesis ja kõikide kudede rakkude kasvuprotsessis ning mõjutab väga paljusid ainevahetusprotsesse.

Vask  - omab antibakteriaalseid ja seenevastaseid toimeid, pidurdab pärmseente arengut ning tugevdab terve rea ravimite mikroobidevastast toimet. 

Ränil - ning kõikidel tema ühenditel on omadus „meelitada“ enda külge viirusi, baktereid, patogeenseid kokke, trihhomonaade ja seeni.


Mikroelementide defitsiit on ohtlik seetõttu, et ta ei anna väga pikka aega mitte ühtki kliinilist sümptomit. Vereanalüüs mikroelementide puudust ei pruugi näidata, kuid samal ajal organites on defitsiit juba kriitiline. Sellist seisundit kutsutakse varjatud ehk latentseks näljaks.

„Varjatud mikroelementide nälja“ foonil muutuvad organite funktsioonid (langeb hormoonide-, fermentide- ja teiste ühendite tootmine, nende töökoormus suureneb, nende „kulumine“ kiireneb) ja tekivad häired organite kudedes, hakkavad arenema haigused, mida on vaja ravida puudu oleva mikroelemendi manustamise teel.

Eluks vajalike mikroelementide defitsiidi korral hakkavad ladestuma metallid-antagonistid:

  • tina,
  • kaadmium,
  • alumiinium,
  • arseen,
  • plii,
  • elavhõbe jt.,
mis omakorda kutsuvad esile haiguslike protsesside arenguid. Lisaks otsesele toksilisele toimele, blokeerivad raskemetallid hormoonide tootmist näärmetes, mis viib hormonaalregulatsiooni häirumiseni. See kutsub esile erinevaid immuundefitsiite ja kasvajalikke- ning onkoloogilisi protsesse.

Plii pärsib kilpnäärme-, hüpofüüsi-, neerupealiste hormoonide sünteesi, soo-omaste steroidide tootmist, meeste viljatust ning iseeneslikke aborte naistel.
Alumiinium pidurdab immuunsüsteemi töövõimet (T-lümfotsüütide ja makrofaagide funktsionaalsuse langus).
Kaadmium mõjub toksiliselt munanditele (kahjustab veresooni ja isheemia teke), hüpotalamuse-hüpofüüsi regulatsiooniprotsesside häirumist ja kasvajate teket.
Elavhõbe mõjub toksiliselt immuunsüsteemile, onkoloogiliste rakkude arengut, loote väärarengut.


Räni defitsiit viib organite parasitaarsete kahjustusteni.  Krooniline mikroelementide puudus viib selleni, et organism ei suuda reageerida parasiitide sissetungile. Uuringud tegid kindlaks, et joodil, seleenil, mangaanil, tsingil, kroomil ja vasel on  antiparasitaarsed omadused.  Mikroelementide puudujäägi kõrvaldamine kiirendab tervenemist. Mikroelemendid aktiveerivad looduslikud eneseregulatsiooni mehhanismid, mis viivad organismi immuunreaktsioonide täieliku taastumiseni. Mikroelementide olemasolul taastuvad kudede regenaratsiooniprotsessid, hormoonide tootmine jne.

Magusasõpradele aga teadmiseks: üks suhkru molekul viib organismist välja kaks kroomi aatomit. Seega – pange koogitüki või kommikausi kõrvale alati ka purgike kroomikapslitega. Kroom vähendab magusaisu.

Magusaisu üheks põhjustajaks on ka parasiidid kehas.

Coral Clubil on välja töötatud erinevaid programme, et oma keha tervendada.

Parasitaarne programm on soovitav läbi teha esimesel korral 3-6 korda järjest väikeste pausidena ja seejärel korrata seda min 2 korda aastas.

Kui soovid oma keha korrastada ja puhastada, siis tee kõigepealt endale meie terviseklubi kasutaja: 
https://ee.coral-club.com/registration/?REF_CODE=819633947537

Ja võta minuga ühendust tel 5058051 või e-mail helilondon@gmail.com

Annan sulle juhtnöörid, kuidas samm sammult saab sinu keha neist pahalastest puhtaks, kes paraku meie keha kontrollivad ja meie maitsemeeli reguleerivad.

Sinul on võimalus, mina olen sellel teel sulle toeks ka abiks.

Allikas:

Tõlge raamatust „Здоровье – внутри нас“, Raamatu väljaandja «ИВП Фермион»

 




Kommentaarid

Populaarsed postitused